22-årig skifter branche og er gået tilbage til sit barndomsjob

For under en måned siden startede Frederik Dissing fra Herrup en ny forretning op. For selvom han er uddannet i en butik, så fanger han nu muldvarpe.

På vores tur rundt med Frederik Dissing var der gået tre muldvarpe i fælderne.
På vores tur rundt med Frederik Dissing var der gået tre muldvarpe i fælderne.
Foto: Janne Dalby Ewert, TV MIDTVEST

Frederik Dissing er på tur rundt i en af sine kunders haver. Han er ved at tjekke de fælder, han har sat op for at fange muldvarpe.

For tre uger siden startede han et firma op, hvor han tilbyder at komme ud og fange de pelsede dyr. Muldvarpeskud er ikke unormale, men for dem, der synes, at det ødelægger deres haver, har Frederik Dissing nu en løsning.

- Det faldt lidt ned fra himlen på en måde. For det var det allerførste arbejde, jeg havde. Mit første arbejde var at tage ned til naboen og fange muldvarpe hos ham, fortæller muldvarpejægeren og fortsætter:

- Så kom jeg til at tænke på det for en måned siden, hvor jeg gik rundt og fangede muldvarpe derhjemme. Og jeg har altid syntes, at det var sjovt.

Et brancheskifte

Muldvarpejægeren er egentligt uddannet salgsassistent, men nu skulle der et skifte til. Derfor kører han ud og jager muldvarpe cirka hver anden dag, og så har han et firma ved siden af sammen med sin bror, hvor han fikser gamle møbler.

Sådan ser muldvarpefælderne ud - her med en død muldvarp i.
Sådan ser muldvarpefælderne ud - her med en død muldvarp i.
Foto: Janne Dalby Ewert, TV MIDTVEST

Muldvarpene fanger han med fælder - eller muldvarpesakse, som de også kaldes. Fælderne bliver gravet ned i jorden, og når muldvarpen går i, bliver den slået ihjel med det samme.

En af de kunder, der er glade for Frederik Dissings service, er Rikke Svinth:

- Jeg har simpelthen døjet sådan med dem i flere år. Vi har en stor have, så de kommer fra alle sider og vinkler herude.

Er det dyrplageri?

Frederik Dissing fortæller om sin forretning i nogle af de lokale Facebook-grupper, og det er her, han får kunder. 

På tre uger har han allerede skaffet 30 kunder, men det er ikke alle, der mener, at hans forretning er en god idé. 

- Der er nogen, der skriver, at det er dyrplageri. Der vil jeg gå så langt som at sige, er det også dyrplageri at dræbe en rotte? For det er mere eller mindre det samme.

Derfor er det ikke noget, han tager så tungt. For ham er det også jagten, der er det sjove i arbejdet og dét, der driver ham.