1.500 ulovlige pølser

Fødevarestyrelsen har lukket ulovlig slagtevirksomhed i Vedersø. Der blev blandt andet fundet 1.500 pølser

Det var et fuldt udstyret slagteri til opskæring og røgning af vildt, som mødte Fødevarekontrollens Rejsehold under et kontrolbesøg på en landejendom på Kæret 5 i Vedersø.

Problemet var bare, at virksomheden ikke er autoriseret til slagtning, og derfor har stedet ikke været underlagt kontrol af Fødevarestyrelsen. Derfor betragtes de fremstillede fødevarer som uegnede til menneskeføde.

Store mængder kød

Jægere har mod betaling afleveret deres vildt, fået det pelset, parteret og forarbejdet til eksempelvis spegepølser eller pålæg.

Under kontrollen fandt myndighederne 12 hele dyr, som hang i et kølerum og to ton kød i form af udskårne stege, røgede dyrekøller, skiveskårede røgvarer og 1.500 pølser.

Fordi slagteriet er uautoriseret, blev de forarbejdede varer straks overhældt med grøn destruktionsfarve, og virksomhedens ejer fik besked på at destruere dem.

Forkert deklaration

Det var imidlertid ikke kun autorisationen, den var gal med. Pølserne var også mærket forkert. På tarmen var der en tegning af en kronhjort i en oval cirkel med teksten "Hjorte Spegepølse", men der manglede både en sidste holdbarhedsdato og varedeklaration.

Bøder på vej

Den uautoriserede slagter kan nu se frem til bøder for både manglende autorisation, manglende egenkontrol og for at have skilt sig af med noget af slagteaffaldet ved at smide det i skraldespanden.  


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.