1300 var uden strøm: Fly ramte højspændingsledninger ved Herrup

Men kunderne var ikke førsteprioritet for elselskabet, hvis første opgave lå på ulykkesstedet.

0:41

1300 husstande i området mellem Sevel og Haderup var torsdag eftermiddag uden strøm. 

- Vi kan se, at der er en fejl på vores elnet, og vores system udkobler automatisk strømmen. Kort efter får vi en beredskabsmelding fra Midt- og Vestjyllands Politi med information om en ulykke på stedet, siger presseansvarlig fra elselskabet, N1, Frederik Schmidt. 

Omkring klokken 14 torsdag eftermiddag meddelte Midt- og Vestjyllands Politi, at et fly var havareret nær Herrup mellem Haderup og Sevel. 

Her var også en højspændingsledning, som sørger for strøm til N1's kunder i området, og et øjenvidne fortæller til TV MIDTVEST, at flyet ramte ledningen, da det styrtede. 

Ulykke var førsteprioritet

Presseansvarlig ved N1, Frederik Schmidt, fortæller, at elselskabet først og fremmest fokuserede på at assistere beredskabet, da selskabet blev bekendt med flystyrtet. 

- Vi fokuserede på at sikre stedet, så ledningerne ikke var farlige for personer på stedet. Vi sikrer stedet ved at jorde ledningerne, så der ikke er strøm i de ledninger, der er på stedet, forklarer Frederik Schmidt. 

Herefter blev kunderne i området omkring Sevel og Haderup koblet på strøm fra andre steder, så de 1300 hustande var kun uden strøm i omkring et kvarter, oplyser elselskabet, som hører under Norlys.