12-årig kører 107 km/t på scooter - har fundet et fællesskab i motorsport

12-årige Noah Bilgrav Laursen passede ikke ind i holdsporten, men han har i stedet fundet sin passion i motorsport.

Noah Bilgrav Laursen kørte lørdag ræs på to scootere.
Noah Bilgrav Laursen kørte lørdag ræs på to scootere.
Foto: Mark Laursen, Mal-foto.dk

Der var fart over feltet, og duft af benzin fra tunede scootere, da der lørdag var scootersprint på Lindtorp flyveplads.

En af deltagerne i scooterløbet var Noah Bilgrav Laursen. Med sine kun 12 år var han den yngste, der var med til at trykke på speederen og køre om kap med over 100 km/t. 

- Det er mega sjovt, og jeg hygger mig rigtig meget med det, siger han.

Noah Bilgrav Laursen ville gerne gå til en sport, men han syntes ikke rigtigt, han kunne finde sin plads i en holdsport. Imens mange af klassekammeraterne begyndte til fodbold, håndbold eller basketball, så sagde det ham aldrig rigtig noget. 

- Jeg har aldrig været vild med sådan noget sport, men jeg synes, at motorsport er rigtig sjovt, siger han.   

Fællesskab i motorsporten 

Selvom det kan ligne, at man er alene i motorsporten, så er man det langt fra. Godt nok sidder man alene på scooteren, det er kun en selv, der trykker på speederen, og man konkurrerer også alene mod de andre. Men fællesskabet skal findes i alt det, der sker mellem løbene. 

- Man kan virkelig føle sig glad her, og man føler ikke, at man er udenfor. Man kan snakke med de andre og hygge sig, siger Noah Bilgrav Laursen. 

I pauserne kunne Noah Bilgrav Laursen sætte sig til rette i en campingstol og nyde en sportscola, imens der blev grillet pølser og hyggesnakket. I pauserne er der nemlig tid til at makke lidt i scooteren, og hjælpsomheden er ikke til at tage fejl af, hvis man mangler noget værktøj eller har brug for andet. I pauserne er der også tid til at få en snak om dagens præstation på banen.

- De bruger egentlig meget hinanden her. De kommer og beder om hjælp, og så hjælper man hinanden. De ældre kommer og snakker til Noah og giver ham god råd. Så på den måde er det lidt en holdsport, siger Maria Bilgrav Laursen. 

Drømmer om at blive en af de bedste 

Noah Bilgrav Laursen bruger allerede cirka tredive timer om ugen på at køre, skrue og makke i scooteren derhjemme med sin far og onkel. 

Og selvom han egentlig med sine 12 år ikke engang lovligt må have et kørekort til scooter, så har han fået smag for fællesskabet, farten og adrenalinkicket, der siger, at man bare skal fremad. 

- Mine fremtidsdrømme er at blive en af de hurtigste på scooter i Danmark, siger Noah Bilgrav Laursen.