Vil redde HCM: Kendt politiker brænder for håndbold

HC Midtjylland er på vej tilbage på sporet efter en konkurs. På kort tid har håndboldklubben fra Herning samlet økonomisk opbakning.

Håndboldklubben HC Midtjylland er godt på vej tilbage.

Klubben gik ellers konkurs i foråret, men nu blæser der helt andre økonomiske vinde omkring det nye lokale tophold, og opbakningen fra fans og erhvervslivet er stor.

quoteJeg har håndbold langt ind i hjertet.

Johs Poulsen

En kendt politiker er med i front i redningsbåden.

- Jeg kan jo ikke løbe fra, at jeg har håndbold langt ind i hjertet.

Ordene kommer fra politikeren i Herning Kommune Johs Poulsen, der er initiativtager til HC Midtjyllands Venner - en gruppe sponsorer, som støtter klubben med en million kroner. Godt 100 lokale sponsorer er med i projektet, der skal få klubben tilbage i den bedste række.

Nyt koncept

Denne gang er konceptet anderledes end det kuldsejlede projekt, som sluttede med konkurs.

- Det skal være talenter primært her fra området, som man satser på. Det skal være de oprindelige moderklubber, som betyder noget. Der skal være sorte tal på bundlinjen, og så skal man først og fremmest lægge vægt på de mange, mange frivillige, siger Johs Poulsen.

Den lokale herrehåndboldklub gik konkurs i foråret. Nu er HCM begyndt forfra i 2. division med de 100 sponsorer i ryggen.

- Det viser bare, der er rigtigt mange mennesker ligesom mig, som gerne vil have herrehåndbold i Herning. Den her lokale opbakning tilbage til rødderne det, synes jeg bare, er en spændende case, siger afdelingsdirektør for Vestjysk Bank i Herning, Jørgen Nissen.

Afdelingsdirektør for Vestjysk Bank i Herning, Jørgen Nissen, hepper fra tilskuerpladserne i dagens kamp.
Afdelingsdirektør for Vestjysk Bank i Herning, Jørgen Nissen, hepper fra tilskuerpladserne i dagens kamp.
Foto: Morten Fyrstenborg, TV MIDTVEST

Tilbage til rødderne

Hjemmebanen er nu der, hvor det hele begyndte. Og det er da også det samt unge talenter, der skal til for at få succes både på og uden for banen.

- Det her med, at man prøver at genskabe talentudviklingen i stedet for store, dyre, norske stjerner, så kan man godt lide at se nogle, man kender, og man vil godt være med til at bakke op i lokalområdet. Det er en styrke i Herning-Ikast-området, siger formand for HC Midtjylland, Kim Simonsen.

Formand for HC Midtjylland, Kim Simonsen
Formand for HC Midtjylland, Kim Simonsen
Foto: Morten Fyrstenborg, TV MIDTVEST

- Det var en speciel følelse

På banen er Rasmus Madsen den eneste spiller tilbage fra sidste sæson. Han glæder sig over opbakningen.

Rasmus Madsen
Rasmus Madsen
Foto: Morten Fyrstenborg, TV MIDTVEST

- Jeg var med, da vi gik konkurs. Det var en speciel følelse. Så at starte op forfra og være med fra starten, det er super fedt. Det er en masse gode folk, der er kommet til. Specielt sponsorerne og den lokale opbakning, det, synes jeg, er rigtigt godt i år, siger HC Midtjylland-spilleren.

quoteDet skal nok blive godt.

Johs Poulsen

Sponsorerne får spænding til det sidste, men HC Midtjylland vinder 22-21 over Aars.

- Nu er vi i gang igen på herrehåndboldsiden, og det skal nok blive godt, fastslår Johs Poulsen.

HC Midtjylland ligger nummer et i 2. division. Målet er at rykke op i 1. division denne sæson og på sigt komme tilbage i ligaen.

Se tv-indslag om successen i HC Midtjylland.