Vestjysk stædighed baner vejen for nyt forskningscenter

Det private erhvervsliv, kommunen og regionen gik sammen for at realisere et stort projekt ved det nye supersygehus i Gødstrup.

Formanden for Region Midtjylland, Anders Kühnau, tog i dag første spadestik til et nyt stort forskningscenter ved det kommende supersygehus i Gødstrup. Foto: Jesper Bach Thomsen, TV MIDTVEST

I dag blev der taget første spadestik til et nyt center for forskning og uddannelse i Vestdanmark. 

NIDO Danmark, som centeret hedder, skal ligge i forbindelse med supersygehuset i Gødstrup, men der fulgte ingen penge med fra staten.

Læs også Medarbejderne ser Gødstup for første gang: - Vi både glæder os og frygter det nye hospital

Derfor gik det private erhvervsliv, Herning Kommune og Region Midtjylland sammen for at skaffe de 142,8 millioner kroner, som byggeriet koster.

- Det er ikke altid vi kan stå med hatten i hånden og vente på der kommer nogen og putter noget i - tilgangen er en anden her, hvis der skal ske noget må man gøre det selv, og det synes jeg NIDO Danmark er et fremragende bevis på, siger Lars Krarup (V), borgmester i Herning Kommune.

Den tidligere Unimerco direktør Kenneth Iversen var med i fundraisergruppen og lagde selv den første million. 

- For det første skaber det mange arbejdspladser, men også mange partnerarbejdspladser - så vores muligheder for at tiltrække højereuddannede ingeniører, økonomer bliver meget bedre ved at der er så stor en arbejdsplads her, siger Kenneth Iversen.

01:51

Tirsdag blev der taget første spadestik til et nyt center for forskning og uddannelse i Vestdanmark.

Luk video

Samler forskere

Nido Danmark skal samle forskere fra hele området og bliver en pendant til et lignende center i Skejby bare på nogle andre faglige områder.

- Det bliver et unikt forsknings- og uddannelsesmiljø, som vil være med til at tiltrække forskere og også arbejdspladser til det her område, siger Anders Kühnau (S), formand for Region Midtjylland.

Læs også Nyt sparekatalog: Sofaer og skilte kan være i fare på supersygehus

En af dem, der får sin daglige gang i det nye forskningscenter, er Morten Bøttcher, der er overlæge på Hjerteforskningsklinikken i Herning. 

- Jeg tror, at det får enorm stor betydning. I øjeblikket er forskningen organiseret i mange mange små enheder. Både her og i Holstebro, og det får vi nu samlet i et kraftcenter i Gødstrup. 

Byggeriet bliver i alt 5000 kvadratmeter.

NIDO | danmark

  • En selvstændig bygning på 5000 kvm
  • Skal stå færdigt i 2020
  • Byggeriet koster 142,8 millioner kroner
  • Region Midtjylland og Herning Kommune har givet hhv. 115,8 og 20 millioner kroner
  • Får 72 forsker- og ph.d.-arbejdspladser
  • 10 undervisningslokaler, biobank, laboratorier og faciliteter til foredrag og konferencer
  • Fem vådlaboratorier og fire undersøgelsesrum
04:39

Medarbejdere fik for nylig første kig ind på de stuer og gange på sygehuset i Gødstrup, hvor de snart skal arbejde.

Luk video