Tog kørte over ødelagte skinner ved Kibæk

Skybruddet skyllede fredag aften jorden væk under et tog på vej fra Skjern til Herning.

Togulykke Kibæk
Foto: Sebastian Engelberth Hansen, TV MIDTVEST

Store mængder vand skyllede fredag aften jorden helt væk under skinnerne på togstrækningen mellem Skjern og Herning. 

På en overgang over en dæmning i Kibæk lå togskinnerne pludselig frit ude i luften. 

- Lokomotivføreren kommer kørende og mærker, at der er noget, der føles anderledes at køre over, fortæller Thomas Fog-Pedersen, der er kommunikationsansvarlig for Arriva. 

Føreren vidste dog på daværende tidspunkt ikke, hvad der er i vejen med skinnerne, men meldte oplevelsen ind til Banedanmark.

Ligger frit i luften

Da et nyt tog var på vej ad samme stækning umiddelbart efter, fik toget besked på at køre langsomt over dæmningen. 

Men da toget kom frem kan lokomotivføreren se, at jorden under skinnerne var helt væk, og skinnerne hang frit i luften, fortæller Thomas Fog-Pedersen.

- Da de to tog er kørt over lukker Banedanmark for strækningen, og vi afventer fortsat svar på, hvornår vi kan indsætte tog igen, siger Thomas Fog-Pedersen fra Arriva. 

- Passagerer kan have mærket et hårdt bump, da der igen er jord under skinnerne, forklarer Thomas Fog-Pedersen, der har talt med de pågældende lokomotivfører. 

Lukket i foreløbigt to uger

Banedanmark arbejder på at udbedre skaderne, og meldte lørdag eftermiddag ud, at strækningen vil være lukket i foreløbigt to uger.  

I mellemtiden arbejder Arriva på at kunne indsætte togbusser på strækningen, oplyser selskabet og opfordrer rejsende til at tjekke Rejseplanen for en opdateret køreplan.