Tog et billede af vens NemID og overførte 64.000 kroner til sig selv – nu er 75-årig idømt fængselsstraf

Manden fik onsdag en dom på fem måneders fængsel for at bruge sin kammerats nøglekort til at overføre et stort beløb til sig selv.

En 75-årig mand fra Gjellerup er onsdag blevet idømt fem måneders fængsel for at bedrage sin ven for 64.000 kroner. 

Den nu straffede mand, der er tidligere revisor, ville hjælpe en kammerat med at overføre penge. Det gjorde han, men han tog også et billede af vennens nøglekort, og måneden efter brugte han nøglekortet til at overføre i alt 64.000 kroner til sig selv. 

- Der er mange personer, der har svært ved netbank. Det har den 75-årige mand så ikke, og det var en rystet forurettet, der i retten kaldte dem venner i gennem 30 år, fortæller anklageren i sagen, Iben Ernst Bøttker.

Den tiltalte nægtede sig skyldig og forklarede, at han havde udført forskelligt arbejde for kammeraten, og at det var betalingen, han havde overført til sig selv.

Det fandt Retten i Herning usandsynligt, og sammen med det faktum, at manden er tidligere straffet for lignende kriminalitet, kom dommen til at lyde på fem måneders fængsel. To af månederne er ubetingede, hvilket var det, anklageren gik efter. 

- Fem eller seks måneders fængsel var min påstand, og jeg synes, det er fint med en kombinationsdom. Det blev det på grund af mandens alder, og det, synes jeg, er okay, siger Iben Ernst Bøttker.

Den 75-årig mand ankede sagen til frifindelse med det samme.