To mænd på anklagebænken: Den ene holdt vagt, mens den anden voldtog i gyden

Anklagemyndigheden vil have flere års fængsel og udvisning til to mænd, der er anklaget for voldtægt. TV MIDTVEST livebloggede fra retten.

2:45
Anklagemyndigheden vil have to mænd flere år i fængsel for i fællesskab at have voldtaget en 19-årig ung kvinde i Herning.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Anklagemyndigheden går efter flere års fængsel, når retssagen mod to mænd bosiddende i Herning-området mandag starter ved Retten i Herning.

Mændene er tiltalt for i fællesskab at have voldtaget en kvinde i en gyde natten til 21. januar.

Begge mænd er tiltalt for voldtægt og voldtægtsforsøg. Samtidig vil anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi have mændene udvist.

TV MIDTVEST var til stede i retten, og du kan følge med i, hvad der kom frem på sagens første retsdag i livebloggen herunder.

18. sep kl. 15:06

Retsmødet er slut

Der er ikke yderligere spørgsmål til den 27-årige, og dermed er dagens retsmøde slut.

Vi lukker derfor også ned for livedækningen her på TV MIDTVEST. Tak for at følge med.

Sagen fortsætter på onsdag, hvor forurettedes forklaring afspilles i retten. Den 19-årige kvinde har afgivet forklaring på forhånd, som skal afspilles på video, mens hun er til stede i retten. Man afspiller den afhøring i retten i stedet for at gøre det på almindelig vis, fordi man gerne vil afhøre voldtægtsofre så tidligt som muligt – og samtidig skåne et formodet voldtægtsoffer, da de kan være i gang med en bearbejdelsesproces, forklarer anklager Mette Bech Olesen.

Derudover vil der være afhøring af manden, der fandt den forurettede kvinde.

18. sep kl. 14:53

27-årig gav ikke forklaring i grundlovsforhør

Anklageren har nogle afsluttende spørgsmål til den 27-årige. Hun spørger blandt andet, hvorfor den 27-årige ikke ville give forklaring ved grundlovsforhøret.

Den 27-åriges forsvarer, Jakob Fastrup, bryder ind.

- Det er jo en ret, man har. Min klient var meget, meget rystet, og det var på min anbefaling, at han ikke udtalte sig, siger forsvareren i retten.


18. sep kl. 14:47

36-årig havde skrevet til 27-årig, at han ikke skulle sige noget

Den 27-årige forklarer, at han gik tilbage til byen, efter den 36-årige havde fortalt ham, at han havde haft sex med kvinden. Den 27-årige var blevet sur, siger han i retten.

Anklageren spørger den 27-årige ind til en korrespondance han har haft med den 36-årige på WhatsApp. Den 36-årige har skrevet til den 27-årig klokken 03.27 om natten, at "du skal ikke nævne tingene ved navn. Ingenting". Ifølge den 27-årige var det, fordi den 36-årige ville sikre sig, at den 27-årige ikke sagde noget om hændelsen til nogen.

Den 27-årige havde skrevet til den 36-årige, at han skulle gå hjem. Det skyldtes ifølge den 27-årige, at han ikke havde lyst til at møde ham, fordi han var vred på ham.

18. sep kl. 14:24

"Hun skulle ikke have været fuld"

Den 27-årige forklarer, at den 36-årige fortalte ham, da de nåede tilbage til asylcentret, at han havde haft sex med kvinden.

Den 27-årige havde spurgt ham hvorfor, og den 36-årige havde svaret, at "hun skulle ikke have været fuld." Ifølge den 27-årige har den 36-årige sagt, at "hvis kvinder drikker sig fulde, vil de også gerne have sex".

Den 36-årige sidder tilbagelænet i sin stol ved siden af sin forsvarer og ser lidt beklemt ud og kigger frem og tilbage mellem den 27-årige og anklageren, der stiller spørgsmål.