Thomas har en hjerneskade: Nu kan han endelig være frivillig og hjælpe andre

Thomas Henriksen har længe drømt om at lave frivilligt arbejde og gøre en forskel. Det har bare ikke altid været lige nemt, da han har en hjerneskade.

Thomas Henriksen er frivillig og hjælper med at pakke hygiejne poser, der skal sendes til Ukraine.
Thomas Henriksen er frivillig og hjælper med at pakke hygiejne poser, der skal sendes til Ukraine.
Foto: Line Sahl, TV MIDTVEST

Han pakker på livet løs. Fire forskellige produkter skal Thomas Henriksen holde styr på - tandpasta, håndsprit, shampoo og vitaminpiller, og der skal puttes en af hver i en plasticpose. 

Han ryster og ser ikke alt for godt på det ene øje. Alt sammen på grund af en hjerneskade, men produkterne skal pakkes - for modtagerne af de såkaldte hygiejneposer har hårdt brug for dem. 

- Det er jo fantastisk for mit humør og min følelse af, at jeg gør noget, siger Thomas Henriksen. 

Hygiejneposerne står nødhjælpsorganisationen Kolo Nordic bag. Det er dem, der sørger for, at Thomas Henriksen og de andre borgere på Læringstilbuddene Tre Birke har noget at pakke, og så sender de dem også videre til Ukraine. 

En håndfuld af borgeren, der kommer i aktivitetstilbuddet har sagt ja til at være frivillig. De har alle sammen deres udfordringer, derfor er opgaverne også nøje udvalgt, så de passer til den enkelte. En sidder og sætter et klistermærke på en pose, nogle pakker mens andre tæller op. 

- Jeg har jo i lang tid søgt efter et job. Det er jo lidt sværere, når man har et handicap, siger 24-årige Thomas Henriksen og fortsætter:

- Nu får jeg følelsen af, at jeg gør noget godt for samfundet. At jeg ikke bare er den, der får hjælp hele tiden. Nu kan jeg rent faktisk også hjælpe andre, der har brug for det. 

I videoen nedenfor kan du høre Jeppe Madsen fra nødhjælpsorganisationen Kolo Nordic fortælle, hvad der er i hygiejneposerne. 

0:21

Skal pakke 350 poser

Det er første gang, at nødhjælpsorganisationen Kolo Nordic pakker hygiejneposer på den her måde og sender afsted til Ukraine. I alt skal der sendes en 7-800 poser afsted - 350 af dem er borgerne fra Herning med til at pakke. 

- Det er jo fantastisk. Det løfter jo lige projektet et ekstra niveau, at de vil hjælpe os med at hjælpe ukrainerne, siger Jeppe Madsen fra Kolo Nordic.

Jeppe Madsens mor arbejder i Læringstilbuddene, og da centerlederen først gang fik forelagt ideen, greb hun den da også hurtigt. 

- Borgerne skal lave nogle meningsfulde aktiviteter, og der synes jeg, at det her gav rigtig god mening. Det har jo også vist sig, at borgerne er rigtig glade for det og stolte over det, siger Hanne Munk og forsætter:

- Det er jo en fantastisk opgave for borgerne, og så gør de også en forskel.

Normal spiller Thomas Henriksen et spil med de andre, går en tur eller er andet - men nu har de fået muligheden for at være frivillige og gøre en forskel. Det betyder også, at Thomas Henriksen pakker hygiejneposer tre gange om uge - og det er da heller ikke blevet kedeligt endnu. 

- Jeg fortsætter, indtil krigen er slut, slår han fast. 

2:06
Thomas har længe drømt om at lave frivilligt arbejde og gøre en forskel, men med en hjerneskade på slæb har det ikke altid været nemt. Nu er det dog endelig lykkes.
Foto: Line Sahl, TV MIDTVEST