Sviatchenko tilbage på hjemmebane

Erik Sviatchenko og resten af landsholdet er ankommet til Herning forud for landskampen i morgen. For den tidligere FCM-spiller et glædeligt gensyn

Den tidligere forsvarsgeneral og viceanfører, Erik Sviatchenko, er for en stund tilbage i de vante rammer på MCH Arena.  

- Det er første gang, jeg har været tilbage i Herning, siden jeg tog afsted. Det føles fantastisk, synes jeg. Det er dejligt at være tilbage i den by, som man har haft en så stor tilknytning til i mange mange år -næsten et årti, lyder det fra den populære spiller.

Det er landskampen mod Island torsdag på MCH Arena, der for en stund har drevet den tidligere midtjyske ulv tilbage i hulen. Og selvom Erik Sviatchenko tydeligvis er glad for at være tilbage, så er han endnu ikke sikker på, om han får spilletid, når opgøret mod Island skal spilles.

- Nu må vi se, om jeg kommer til at spille kampen, men jeg er selvfølgelig klar og glæder mig til at opleve de danske fans og lige så meget også dem fra Herning og omegn. Det er bare med at gøre sit aller aller bedste og så vurdere træneren, om man skal spille eller ej. Jeg er glad for at være med først og fremmest, og jeg tager det meget stille og roligt.

 

Det med at gøre sit bedste er ikke noget, der ligger langt fra den nuværende Celtic-spiller. I går aftes vandt Erik Sviatchenko den prestigefulde pris som bedste superligaspiller i år 2015 til Dansk Fodbold Awards.  Han vandt prisen for at være blevet danmarksmester og for at have spillet FC Midtjylland videre fra gruppespillet i Europa League.

I morgen er det dog ikke Midtjylland menhele Danmark han spiller for, når kampen fløjtes i gang, Og selvom det bliver noget andet, så bliver den 24-årg spiller noget nostalgisk ved tanken.

- Det bliver selvfølgelig anderledes i forhold til, at det er en anden måde at spille på, og det er jo nogle andre holdkammerater, men atmosfæren er jo stadig den samme. Det er jo stadig MCH Arena, hvor jeg har spillet 130 kampe og har startet hele min karriere og har alt at skylde FC Midtjylland, så det bliver forskelligt men alligevel bekendt.

Kampen i morgen danner ikke kun grundlag for et gensyn med Herning. Det bliver også en debut for den nye landstræner Åge Hareide.

- Vi har haft et spændende møde, hvor vi gik igennem nogle forskellige facetter i hvad vi skal lære. Sådan er det altid med en ny træner, så er der nogle nye tanker, der skal implementeres, og det skal vi selvfølgelig komme igennem og derfor kommer der selvfølgelig også noget teori bag spillemåden, og det glæder jeg mig til. Indtil videres synes jeg, at det er rigtig rigtig positivt, siger Erik Sviatchenko.

-Det er altid svært at vurdere, hvad den helt store forskel bliver. Jeg synes også, at Aage har pointeret at det er ikke nogen revolution, der skal gøres nogle justeringer og nogle optimeringer forhåbentligt på måden, vi skal spille på, og det er vi alle sammen rtigtig rigtig åbne for og glæder os egentligt bare til at komme i gang med det hele.

Hvorvidt Erik Sviatchenko får lov til at vise sit værd på banen til kampen mod Island bliver efter al sandsynlighed først offentliggjort i morgen.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.