Stort skunklaboratorium i Stakroge

To vietnamesere fængslet for at dyrke 196 cannabisplanter og 171 stiklinger - nok til et udbytte på 48 kilo hash.

Politiet har afsløret et større skunklaboratorium i Stakroge i Herning Kommune.

To vietnamesiske statsborgere - en mand og en kvinde - blev fredag eftermiddag varetægtsfængslet i sagen til den 9. november. De erkendte i retten, at de var i Danmark uden opholdstilladelse, men nægtede til gengæld ethvert kendskab til den store mængde cannabisplanter, der blev fundet i huset, hvor de blev anholdt torsdag aften.

I grundlovsforhøret kom det frem, at de vietnamesere er sigtet for at have dyrket ikke under 196 stk. cannabisplanter og 171 stiklinger af cannabisplanter - nok til at give et udbytte på 48 kilo hash

Det er den særlige politienhed Task Force Vest, der efterforsker sagen i samarbejde med Midt- og Vestjyllands Politi. Task Force Vest arbejder målrettet med at bekæmpe bande- og organiseret kriminalitet.

Bagmænd i Sverige

I grundlovsforhøret kom det frem, at de to sigtede er kommet ind i Danmark via Sverige, og politiet undersøger nu, om bagmændene skal findes på den anden side af Øresund.

I 2009 og 2010 blev der afsløret stribevis af skunklaboratorier i Midt- og Vestjyllands Politikreds, og næsten hver gang var de anholdte fra Vietnam.

Skunk er en særligt forædlet variant af cannabis.

 

Anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, Frits Møller Damgaard, fortæller her, hvordan laboratoriet var indrettet - og om vietnamesernes forbindelse til Sverige.

Skunklaboratorie i Stakroge - interview med anklager Frits Moller