Stor dag for dansk hundesport - Race opnår international anerkendelse

Den dansk/svenske gårdhund bliver i dag internationalt anerkendt. Det sker på årlig hundemesse i Herning.

Dansk/Svensk gårdhund
Foto: Simon Bohr Ritzau / Scanpix

For fjerde gang i Danmarkshistorien bliver en dansk hunderace internationalt anerkendt. Der er tale om den dansk/svenske gårdhund, der i dag får sin officielle internationale anerkendelse på Dansk Kennelklubs årlige hundemesse i MCH Herning.

quoteJeg er dybt taknemmelig, stolt og rørt. Det fællesskab og det samarbejde, der har ledt op til det her, er helt perfekt.

Helene Riisgaard Pedersen, Formand for avlsudvalget i Dansk/Svensk Gårdhundeklub.

Anerkendelsen betyder, at hunderacen fremover kan deltage i hundesports-konkurrencer på internationalt plan.

- Den største begivenhed i racens historie. Vi har arbejdet for international godkendelse af racen i 30 år, og nu er det lykkedes. Det er fantastisk, siger Helene Riisgaard Pedersen der er formand for avlsudvalget i Dansk/Svensk Gårdhundeklub.

I 2008 fik racen det prædikat, der hedder midlertidigt anerkendt. Det betyder, at racen har 15 år til at opnå en permanent anerkendelse. Hvis ikke det var sket, ville racen miste sin chance for at komme til at deltage i internationale hunde-konkurrencer.

Foruden den dansk/svenske gårdhund er det kun tre danske hunderacer, der har opnået international anerkendelse. Sidste gang, det skete, var i 1982, hvor det skete for den danske broholmer. Derudover er grønlandshunden og den gammeldags hønsehund også anerkendt på internationalt niveau.

- Jeg er dybt taknemmelig, stolt og rørt. Det fællesskab og det samarbejde, der har ledt op til det her, er helt perfekt. Det havde ikke kunnet lade sig gøre uden, siger Helene Riisgaard Pedersen. 

Anerkendelsen foregår i dag i MCH Herning, hvor det bliver fejret med parade.

1:18
Racen Dansk/Svensk Gårdhund har nu opnået international anerkendelse og er blevet godkendt som en dansk og svensk hunderace