Snart skal el-busser fragte passagerer rundt i Herning

Fra september 2021 bliver dieselbusserne i Herning skiftet ud med mere grønne el-busser.

14 nye bybusser indtager næste efterår veje og gader i Herning. Det sker, når dieselbusserne, der indtil nu har kørt med byens buspassagerer, bliver skiftet ud med busser, der kører på el.

CO2-udledningen fra Herning Kommune som virksomhed vil fremadrettet blive reduceret med omkring syv procent, når de nye elbusser er i drift fra september 2021. Samtidig vil de være mere støjsvage end dieselbusserne.

De nye el-bybusser gavner altså på klimakontoen, men buskørslen på strøm holder sig samtidig inden for budgetterne, lyder det fra borgmester Lars Krarup i en pressemeddelelse fra Midttrafik.

- Det er godt for klimaet og miljøet, passagererne vil opleve meget støjsvage busser, og samtidig er økonomien i aftalen lige så god, som hvis vi havde valgt bybusser med diesel som drivmiddel. Det er på alle parametre et stort skridt i den rigtige retning, siger Lars Krarup.

Bybuskørslen med el-busser kommer årligt til at koste 27,2 millioner kroner. Det svarer til det, det i dag koster at køre med dieselbusser. 

Det er busselskabet Tide Bus Danmark, der har vundet Herning Kommunes og Midttrafiks udbud om at komme til at drive bybusserne i fremover. 

- Vi glæder os til at skulle servicere alle passagererne og til det fremtidige samarbejde med Herning Kommune, chaufførerne i Herning samt Midttrafik, udtaler Steen Rügge, administrerende direktør for Tide Bus Danmark A/S i pressemeddelelsen.

Midttrafik er et trafikselskab, og står i spidsen for den kollektive trafik i Midtjylland.