Se video: På under to minutter stjæler cykeltyve for 700.000 kroner

Et stort cykeltyveri i Tjørring har efterladt politiet uden mange spor. Derfor offentliggør de nu overvågningsvideo fra butikken.

Natten til fredag blev Henning Jørgensen Cykler i Tjørring for fjerde gang på et år udsat for tyveri, da ukendte gerningsmænd smadrede en rude i butikken, hvorefter de tog for sig i cykeludstillingen.

Det hurtige tyveri, der varede knap to minutter, har efterladt politiet uden mange spor at gå efter, og derfor offentliggør de nu en overvågningsvideo fra butikken i håbet om, at borgernes viden kan hjælpe opklaringen på vej. 

- Vi har meget få spor at gå efter. Vi har et vidne, der har set en hvid varebil med en kasse-opbygning, der er en firkantet model. Den skulle være helt hvid, og så er den kørt i retning af Hilmar Sølunds Vej efter indbruddet, og det er faktisk indtil videre de eneste spor, vi har, siger Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Alarmen gik klokken 01.42, og derudover ved politiet fra vidnet, at tyvene talte et udenlandsk sprog med hinanden. 

- Udover at vidnet har set bilen, så hører hun nogle lyde, som hun siger er mandestemmer, der taler sammen på et udenlandsk sprog - og det er ikke engelsk. Så hvilket sprog og hvilken nationalitet, der må være tale om, det ved vi så ikke, siger Henning Præstegaard. 

På butikkens overvågningsvideo ses det, at tyvene går målrettet efter cyklerne.

Tyverierne er svære at opklare

I løbet af sommeren sidste år var forretningen nord for Herning udsat for tyveri tre gange i løbet af to måneder, og de tyverier er endnu ikke opklaret.

- Det har vi ikke. Og vi ved også, at der har været indbrud i andre tilsvarende forretninger rundt omkring. Det er typisk de store forretninger, hvor de har mange og dyre specialcykler, det er gået ud over. Om der så er sammenhæng med de tidligere forhold, det kan vi ikke sige noget om, forklarer Henning Præstegaard. 

Det er politiets teori, at cyklerne bliver afsat i udlandet. Mange af dem er nemlig så specielle, at der kun findes ganske få eksemplarer, og det vil derfor være umuligt at sælge dem i Danmark uden at vække opsigt. Derudover virker kriminaliteten organiseret. 

- Det er vores indtryk, at det er nogen, der har forberedt sig rigtig godt forud for indbruddet, så vi tror, at der ligger en form for organisering bag, siger Henning Præstegaard. 

Efter bølgen af indbrud hos både forhandlere og private sidste år, har politiet intensiveret deres fokus på tyverierne. Det har blandt andet betydet øget patruljering ved forretningerne. 

- Vi har haft særlig fokus på cykelforretningerne. Vi må så erkende, at det har ligget stille, heldigvis for det, med de her indbrud, så i den seneste periode har vi ikke været så massivt tilstede omkring dem, som vi var i en periode sidste år, hvor der også huserede en række tyveknægte i cykelforretningerne, siger Henning Præstegaard.

Skulle du have oplysningerne i sagerne, kan politiet kontaktes på telefon 114. 

 

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.