Se tallene: Så stort er VM i ridesport

Budgettet til det ugelange VM lyder på hele 133 millioner kroner.

2:08
Arrangørerne kalder det en af de største sportsbegivenheder på dansk jord nogensinde.
Foto: Selma Bjørnestad Kvist Åstrøm, TV MIDTVEST

Herning Kommune bliver i disse dage forvandlet til et mekka for ridesportsentusiaster. 

Fra lørdag og godt en uge frem skal verdens dygtigste ryttere og heste dyste ved det firdobbelte VM i dressur, paradressur, spring og voltigering. 

Det er det største ridesportsevent på dansk jord nogensinde, og et af de største arrangementer Herning Kommune har været vært for. 

800 ryttere fra 50 lande deltager med 1000 heste. Det hele forventes overværet af 200.000 tilskuere i Herning og svimlende 150 millioner tv-seere rundt omkring i verden. 

- Det her er absolut et af de største arrangementer, vi har været med til. Det er kæmpestort, og vi er stolte over at have fået lov til at være værter for det her, siger Anders Ladefoged, der er projektleder i Messecenter Herning.

- Herning bliver profileret, og vi er med til at sikre, at det bliver et fantastisk godt mesterskab, siger han, mens han står ved de ekstra toiletvogne, der er sat op ved messecentret.

Alene antallet af dem er med til at understrege størrelsen på arrangementet. 

- Vi har hentet omkring 200 ekstra toiletter ind, udover dem vi har på området i forvejen. Og vi har også hyret 70 badevogne ind.

På MCH Arena, der er FC Midtjyllands hjemmebane gået fra grøn til sandfarvet. Den kommende uge skal der dystes på fire - og ikke de sædvanlige to - ben herinde. Her bliver det også tydeligt, at det er et kæmpestort arrangement. 

Marketingschef for VM i Ridesport, Charlotte Wetche, fortæller, at der bliver brugt omkring 10 kilometer bande- og reklamemateriale til VM.

- Vi har siddet 30 mand på fuldtid og arbejdet på det, og så har vi hjælp fra massevis af frivillige, som giver en hånd med og sikrer, at det her overhovedet kan lykkes, siger hun. 

Bare til de frivillige, der bliver klædt i lilla, er der bestilt omkring 10.000 stykker tøj.
Bare til de frivillige, der bliver klædt i lilla, er der bestilt omkring 10.000 stykker tøj.
Foto: Selma Bjørnestad Kvist Åstrøm, TV MIDTVEST

På et lager i en af Messecenterets haller står papkasse på papkasse stablet. Det er her al det tøj, der er bestilt hjem, står og venter på at komme i brug. 

- Vi har bestilt omkring 45.000 stykker tøj til det her event, så det er ret voldsomme mængder, vi har fået hjem, fortæller Julia Foss, SoMe-specialist.

Bare til de frivillige, der bliver klædt i lilla, er der bestilt omkring 10.000 stykker tøj.

- De får et sæt med 11 stykker tøj i hver.