Særligt skoleforløb tog kegler: Nu bowler Maja for europæisk drøm

Gennem et specielt skoleforløb er Maja Løntoft blevet en af landets bedste bowlere.

10 timer om ugen står Maja Løntoft overfor 10 kegler i bowlinghallen
10 timer om ugen står Maja Løntoft overfor 10 kegler i bowlinghallen
Foto: Hans Vittarp, TV MIDTVEST

Du har måske oplevet den ret tilfredsstillende fornemmelse af at lave et strike på en bowlingbane. Men har du også oplevet, at det er sket 10 gange i træk? 

Det kræver både timer i centret og en stor mængde mentaltræning, og i øjeblikket kaster en flok unge mennesker på Herning-egnen netop det efter en drøm. De vil være landets bedste og måske mere end det.  

For 17-årige Maja Løntoft begyndte det hele til en børnefødselsdag, hvor der var bowling på programmet. 

- Jeg blev bidt af den stemning, der var i bowlinghallen, og så fandt jeg ud af, man kunne gå til det, siger Maja Løntoft. 


Ved siden af prøvede hun kræfter med både håndbold, fodbold og ridning, men det var på bowlingbanen, hendes hjerte blev ved at ligge. Nærmere bestemt i klubben HUK 96. 

- Jeg kan godt lide, at det både er en holdsport og en individuel sport. Du har selv valget for, hvor langt du vil nå med den, siger Maja Løntoft. 

I bowlingklubben HUK 96 i Herning har de haft ret stort succes med at lære børn at lave strike på strike. Her gælder det ifølge træner og formand Ole Skov Kristensen mest af alt om motivation. Filosofien lyder, at hvis ikke man har lyst til at lære, så bliver man ikke god. 

Det har givet pote. Siden 2018 har de haft syv spillere omkring Talent Herning, og fem af dem er kommet på ungdomslandsholdet.  

- Da vi startede for en del år siden, var det slet ikke de tanker vi havde. Så man bliver da stolt af, at det er gået som det er gået, siger Ole Skov Kristensen. 

Sammen med klubmakkeren Benjamin Kristensen, skal Maja Løntoft til EM i Finland
Sammen med klubmakkeren Benjamin Kristensen, skal Maja Løntoft til EM i Finland
Foto: Line Sahl, TV MIDTVEST

Talentklasse gav sidste boost til bowlingen 

Da Maja Løntoft kom i syvende klasse blev hun optaget i en såkaldt talentklasse på Brændgårdskolen. 

Her kan man gå, hvis man er særligt dygtig indenfor en idræt eller til musik, og så bliver den enkelte elevs skoleforløb tilrettelagt på en måde, så man kan skrue op for træningen og får hjælp til at opnå sine mål. 

- Vi leder efter dem, der både har potentiale og mindset, og så tilbyder vi et miljø, hvor man møder ligesindede, der er engagerede og motiverede i et speciale, siger Søren Baadsgaard, der er taltenkonsulent ved Talent Herning. 

For Maja Løntoft blev det særligt strukturerede skoleforløb det rygstød, der skulle til for, at hun blev rigtig skrap i bowlinghallen. 

- Man fik lov at træne mere. Man fik mega meget hjælp, skolen blev lagt efter træning, og man fik en personlig træner. Jeg tror ikke, jeg ville kunne være kommet hertil uden talentklassen, siger Maja Løntoft. 

Skal kæmpe mod de bedste 

Til påske kulminerer Maja Løntofts karriere som ungdomsspiller. Her skal hun til Europamesterskaberne i Finland, hvor hun drømmer om at bowle sig til medaljer. 

Men Maja Løntofts drømme slutter ikke der. 

- Jeg håber, jeg kan komme videre måske på et seniorlandshold. Det vil jeg gerne opleve, afslutter Maja Løntoft.