Prestigefyldte cykelrekorder skal tilbage i lyset: - De har været glemt i flere år

Lørdag forsøger ColoQuick-rytter Frederik Muff, at slå danmarksrekorderne på 10 og 30 kilometer. Rekorderne er henholdsvis 41 og 23 år gamle.

2:37
Lørdag vil Frederik Muff forsøge, at skabe mere fokus på cykelrekorder.
Foto: Morten Løvig Nielsen, TV MIDTVEST

Tidstagning, anti-doping-kontrol og en masse hjælpere er lørdag sat i sving for at den 30-årige cykelrytter Frederik Muff kan give sit forsøg på at slå 10 og 30 kilometer rekorder.

Kilometer-rekorder som inden for cykelsport er gået i glemmebogen. I hvert fald hvis man spørger Frederik Muff, som er cykelrytter for klubben ColoQuick fra Skive.

- De har været glemt i en del år, og det synes jeg er synd for dem, der har rekorderne, at man ikke snakker særlig meget om det mere.

Lørdag vil han derfor forsøge at ændre på den tørke i håb om, at sætte fokus på rekorderne igen.

De to rekorder er sidst blevet slået for 41 og 23 år siden.
De to rekorder er sidst blevet slået for 41 og 23 år siden.
Foto: Morten Løvig Nielsen, TV MIDTVEST

Ifølge den 30-årige cykelrytter så har 10 kilometer rekorden været meget populær og sådan én man snakkede om, forklarer Frederik Muff.

- Forhåbentlig, så kan jeg være med til at skyde interessen i gang igen. Det kunne være fedt, hvis nogle større navne i dansk cykelsport har lyst til at følge op på det. På den måde vil det give noget prestige tilbage, forklarer cykelrytteren forhåbningsfuldt.

10 kilometeren blev sidst slået i 1982 af cykelrytteren Brian Holm. Den rekord er på 12 minutter og 16 sekunder.

- Jeg kommer aldrig i samme kategori som Brian Holm rent ryttermæssigt. Han er en meget større cykelrytter end jeg nogensinde bliver, men det kunne være fedt at slå ham.

30 kilometers-rekorden vil Frederik Muff forsøge at slå klokken 20.00 lørdag aften.
30 kilometers-rekorden vil Frederik Muff forsøge at slå klokken 20.00 lørdag aften.
Foto: Toke Hage

Rekordforsøget

Selvom cykelrytteren selv mener, at han ikke bliver så stor som Brian Holm. Så formåede han alligevel, at trampe godt i pedalerne lørdag.

10 minutter og 57 sekunder og 42 hundrededele hedder tiden for den 30-årige cykelrytter på 10 kilometerruten, og dermed erobrer han den nye danmarksrekord. ColoQuick-rytteren barberer altså ét minut og 19 sekunder af Brian Holms 41 år gamle rekord. 

- Det havde jeg ikke regnet med. Jeg kommer nok ikke til at køre Tour De France eller få den legende status, som Brian Holm har. Men det er meget sjovt, at kunne sige, at jeg har slået så stor en personlighed i dansk cykelsport, fortæller Frederik Muff.

Om der skal gå 41 år igen inden en ny slår rekorden, kan der kun spås om.

- Jeg ville slå rekorderne, for at få folk til at komme i gang med at slå dem, så på den måde, håber jeg, at nogle vil udfordre mig, siger han.

30 kilometers rekorden vil Frederik Muff forsøge at slå klokken 20.00 lørdag aften.