Praktikanter prøvede kræfter med polititest

Rekordmange unge har i denne uge prøvet kræfter med livet som politibetjent.

I alt 42 erhvervspraktikanter er de seneste tre dage blevet udsat for lidt af hvert på en række af landsdelens politistationer.

- Målet med at få praktikanter ind her i studiepraktikken er jo at give dem en orientering omkring politiuddannelsen, men også omkring optagelsesprøverne – hvad er det for nogle krav, de skal igennem, og hvordan er sværhedsgraderne?

Det forklarer Michael Borggaard, der er Uddannelsesleder og politiassistent hos lokalpolitiet i Herning.

Lærerig oplevelse

I dag var den sidste af tre dage i praktikken. Og her skulle de unge prøve kræfter med den fysiske test, som rigtige aspiranter skal bestå for at blive optaget på politiskolen.

- Det har været virkelig lærerigt. Vi har prøvet lidt at hvert og er kommet helt på klods hold. Her den anden dag oplevede vi, at en mand kom ind på stationen med en kniv. Så det har været lærerigt, forklarer 18-årige Søren Møller Jensen, der går i 3.g på Herningsholm Erhvervsgymnasium.

Efter gymnasiet har han planer om at søge ind i Forsvaret. Men efter denne uges praktikforløb kan politiet også meget vel blive en mulighed.

- Ja, helt klart. Især når politiskolen nu rykker lidt tættere på Jylland.

Omkring 60 unge havde i år ansøgt om at blive en del af politiets erhvervspraktikforløb. 42 af dem fik en plads. I 2014 var det bare 25 unge mennesker, der søgte om en praktikplads hos politiet.