Politiet oplever mindre ballade i dansk fodbold

Det er ifølge Rigspolitiet blevet mere sikkert at gå til fodbold. FCK og Brøndbys fans volder dog problemer.

Der er generelt mindre og mindre ballede blandt tilskuerne i dansk fodbold.

Rigspolitiet oplyser, at man for godt ti år siden foretog 2,8 anholdelser i gennemsnit per kamp i Superligaen. I de seneste to sæsoner er antallet faldet til 0,3 anholdelser i gennemsnit per kamp.

Vicepolitiinspektør ved Rigspolitiet Benny Øchkenholt peger på, at politiet i dag har et godt samarbejde med de danske fodboldklubber og en konstruktiv dialog med forskellige fangrupperinger.

- Vi er meget tilfredse med udviklingen.

- Der er stadig et par enkelte holds fangrupper, som volder problemer indimellem, men det går helt sikkert den rigtige vej, siger Benny Øchkenholt i en pressemeddelelse.

I sidste sæson blev der anholdt 85 personer i forbindelse med 198 kampe i Superligaen.

FCK og Brøndby volder problemer

Kampene mellem FC København og Brøndby volder dog store problemer. Det kom til udtryk i et opgør i Superligaen 6. august og i pokalfinalen, hvor politiet sigtede 35 tilskuere for blandt andet grov vold, røveri og maskering.

- Heldigvis er det efterhånden meget sjældent, at vi ser den slags, men lige netop med disse to klubber, som har så store fanskarer, er der altså fortsat problemer.

- Det er en skam, og det kaster et dårligt lys over de andre fans, som bare gerne vil nyde en god fodboldkamp, siger Benny Øchkenholt.

FC Midtjylland får på søndag den 18. februar besøg af FC København. Kampen bliver fløjtet i gang kl. 16 på MCH Arena.

Politiet foretog ingen anholdelser i sidste sæson i landets næstbedste fodboldrække. Det samme gjorde sig gældende i forbindelse med Danmarks landskampe.