Nu skal der løses gåder om mord og kidnapning i Herning

Et mord og en kidnapning danner ramme om ny aktivitet i Herning. Brugerne bliver låst ind og skal løse en gåde for at komme ud igen.

Far og datter er i fuld gang med at løse mordgåden i Escape Rooms. De har 60 minutter til at finde frem til morderen.
Far og datter er i fuld gang med at løse mordgåden i Escape Rooms. De har 60 minutter til at finde frem til morderen.
Foto: Kristian Mørk Andersen, TV MIDTVEST

Nu kan alle få chancen for at løse en mordgåde i Herning. Gåden er opdigtet, men det kræver ægte snilde og kreativitet at knække, hvem der har gjort det. Det er studerende fra Herning, der står bag landsdelens første såkaldte Escape Room, hvor man skal løse dele af mysteriet for overhovedet at komme videre og til sidst finde frem til morderen. 

- Vi ønsker at lave en ny form for aktivitet for såvel familier, grupper og kolleger. Alt sammen med det formål, at man skal interagere mere med hinanden og få teambuilding på en ny måde, siger en af medstifterne, Martin Høeg. 

De fire studerende har arbejdet på idéen siden december, og nu er Escape Room klar til at åbne i den bygning, der tidligere husede Herning Højskole.

- Vi synes, at udvalget af aktiviteter er meget snævert, så derfor mener vi, at det her vil være noget for Herning og omegn, forklarer Martin Høeg. 

Udover mordgåden kan gæsterne i den gamle højskolebygning også vælge selv at være ofrene. Der er nemlig også et kidnapningsscenarie, hvor man er lænket fast og skal forsøge at redde sig selv ud af situationen. Deltagerne får 60 minutter til at løse en gåde, og ingen af dem kan klares alene.

 - Man bliver egentlig lukket inde i et rum, og så bliver man nødt til at samarbejde for at slippe ud, så om man vil det eller ej, så er man nødt til at samarbejde, så det kan ikke undgås, at der opstår samarbejde, fortæller Martin Høeg.

Skulle man gå helt i stå undervejs, så kan man få ledetråde, der kan hjælpe én videre, forsikrer medstifteren. 

Escape Rooms åbner på lørdag med de to første gåder. Allerede om tre uger vil endnu en gåde blive tilføjet. Denne har sit omdrejningspunkt i en mystisk lægeklinik.

2:09