Mogens Jensen: Gerne minister

Socialdemokraten Mogens Jensen vil ikke udelukke, at han kan komme i betragtning til jobbet som kulturminister. Et ønskejob, mener han selv

Mogens Jensen (soc.dem.) står måske til at få en ministerpost i den nye kommende regering. Lige nu forhandler partierne Socialdemokraterne, Radikale Venstre og SF om et regeringsgrundlag, og når det er gjort, skal der uddeles ministerposter. Og så kan Mogens Jensen, valgt i Vestjyllands Storkreds, komme på tale som kulturminister.

- Det er klart det er et ønskejob, men jeg ved, der er mange hensyn der skal tages, både mellem partierne og internt, siger Mogens Jensen i dag fra Christiansborg til TV/MIDT-VEST.

Kulturområdet er det store interesseområde

Kulturområdet har altid været Mogens Jensens store interesseområde, og han har været socialdemokraternes kulturpolitiske ordfører siden 2005. Derudover sidder han blandt andet i retsudvalget, Udenrigspolitisk Nævn, Udenrigsudvalget, Nordisk Råd og Europarådet. Nu kunne han godt tænke sig at prøve et nyt ordførerskab, selvom han stadig gerne vil arbejde med kulturpolitik.

- Jeg er ikke færdig med overvejelserne over, hvilket ordførerskab jeg gerne vil lægge billet ind på. Men jeg kunne godt tænke mig at prøve vil gerne prøve noget nyt, siger han og nævner interesseområderne retspolitik, trafik, arbejdsmarkedsområdet og finans på trods af at han understreger, at alt stadig er meget meget usikkert.

Lige nu sidder den kommende regering og forhandler om regeringsgrundlaget, og derfor vil der ikke blive delt ordførerposter ud i hverken SF, Radikale Venstre eller Socialdemokratiet før i næste uge.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.