Midt under kaffen stod garagen i flammer: Beboer står tilbage med 97,3 procent taknemmelighed

Selvom cykler gik op i røg, står parret fra Herning tilbage med lettelse og taknemmelighed.

Branden udviklede så kraftig røg at trafikanter i nærheden ikke kunne køre på vejene.
Branden udviklede så kraftig røg at trafikanter i nærheden ikke kunne køre på vejene.
Foto: Presse-fotos.dk

Hyggeservietter og kaffekanden stod klar på bordet. 

Brian Bruhn og konen havde besøg af den enes forældre, og eftermiddagskaffen var netop serveret, da det bankede på døren. 

Naboen var kommet farende, for der var noget helt galt i garagen. 

- Naboen fortæller, at der kommer sort røg ud af vores garage, og at det ser "grimt ud". Hun spørger, om det er noget, vi er klar over, og det var det da godt nok ikke, fortæller Brian Bruhn. 

Sådan gik det til, at han og familien lørdag eftermiddag blev centrum for en mindre aktion fra brandvæsen og politi, som endte med en spærring af trafikken i det centrale Herning og en dybt taknemmelig villaejer. 

Røgen, som naboen så, havde nu udviklet sig til flammer, som stod ud af garagen på Korsørvej. Det fik villaejeren Brian til at ringe til brandvæsnet - og gøre sit bedste for at slukke noget af ilden. 

- Jeg forsøgte mig med både brandslukker og vandslangen omme fra haven - men det battede jo ingenting, fortæller Brian Bruhn. 

Og derfor var han både lettet og overrasket, da brandvæsnet i løbet af kort tid stod på hans matrikel. 

- Hold da kæft, de er hurtige. Det føltes som om, de var der lige med det samme, konstaterer han, og uddyber: 

- Indsatslederen og de to betjente var enormt gode til at gøre os rolige, og få det til at fungere. På den måde var det faktisk en god oplevelse midt i en dårlig, fortæller han. 

Brand Herning Korsørvej2
Foto: Presse-fotos.dk

Brandvæsnet arbejdede med ilden i garagen i omkring 1,5 time, fortæller indsatslederen ved Brand & Redning MidtVest, Peter Kristensen. 

Imens stod garagens ejere og så på. 

- Da vi stod derude og kunne se flammer, nåede vi at tænke: Det her kan gå helt galt. Der kom også små knald fra garagen, så man tænkte da: Gad vide hvor alvorligt det her kan nå at blive, fortæller Brian Bruhn. 

Kraftig røg spærrede vej

Men selvom garagen var bygget sammen med villaen, lykkedes det brandfolkene at afgrænse ilden til garagen. 

Til gengæld måtte røgen ud - og den nåede helt til Sjællandsgade, en tilstødende vej til Korsørvej i Herning. 

- Der er tale om en kraftig brand, og der er så meget røg, at vi kortvarigt er nødt til at spærre Sjællandsgade, fordi det simpelthen ikke er sikkert at færdes på vejen, fortæller indsatleder Peter Kristesen.

- Røgmængden skyldes manglen på ilt inde i garagen. Dørene er lukket ind til garagen, og det betyder, at der kommer færre flammer, men mere røg, forklarer indsatslederen. 

Brand spærrer vej i Herning
Foto: Presse-fotos.dk

- Og så er garagen også beklædt med træ på både vægge og lofter, en brandbar beklædning, og derfor brænder den meget, siger han. 

Sjællandsgade var spærret i en halv time, og omkring klokken 17 var brandvæsnet færdig med at efterslukke branden.

Indlogeret på hotel

Indsatlederen var tilfreds, fordi branden ikke bredte sig til villaen. 

Det er villaens ejer, Brian Bruhn også. 

I nat skal han bo på hotel på grund af lugtgener fra røgen - men han har ikke pakket tøj til flere dage, og regner med at kunne vende hjem til huset igen inden jul. 

- Jeg er fyldt med 97,3 procent taknemmelighed. Det er da ærgerligt, men ingen er kommet noget til, og det er bare ting, cykler og noget værktøj. Men jeg er mest af alt taknemlig for en god nabo, som reagerede og dygtige mennesker, som sørgede for, at det ikke blev værre end som så.

- Jeg er godt nok glad for, at det er her vi bor, og jeg er glad for, at vi kan blive boende og kan holde jul i huset, siger Brian Bruhn.