Michelle Vesterby sætter dansk ironmanrekord: - Jeg er sindssygt glad

Michelle Vesterby kan kalde sig indehaver af den danske ironmanrekord efter lørdagens konkurrence i Texas.

Efter 180 kilometers cykling lå Michelle Vesterby nummer fem i konkurrencen. Under den tredje og sidste disciplin, løb, fik hun kæmpet sig op på fjerdepladsen.
Efter 180 kilometers cykling lå Michelle Vesterby nummer fem i konkurrencen. Under den tredje og sidste disciplin, løb, fik hun kæmpet sig op på fjerdepladsen.
Foto: Talbotcox

Efter udgivelsen af denne artikel er der sået tvivl om Michelle Vesterbys resultat. Ironman Texas har angiveligt forkortet cykelruten af hensyn til rytternes sikkerhed, og det kan betyde, at resultaterne ikke tæller som officielle.

Triatleten Michelle Vesterby fra Herning har nu et synligt bevis på, at hun er Danmarks bedste på ironmandistancen, efter hun lørdag aften satte ny dansk rekord ved Ironman Texas i USA.

Vesterby kom i mål i tiden 8.45.47, hvilket rakte til en samlet fjerdeplads og en forbedring af Helle Frederiksens rekord fra november på hele 10 minutter.

- Løbet gik præcis, som det skulle, og det lover godt, at jeg så tidligt på sæsonen har kørt så godt et løb. Jeg er sindssygt glad lige nu, lyder det fra Michelle Vesterby i en pressemeddelelse.

- Det giver mig utrolig meget selvtillid frem mod resten af sæsonen, hvor det store mål er Ironman på Hawaii til efteråret.

- Vintertræningen har været god

Forud for sæsonen har Michelle Vesterby blandt andet erstattet en træningslejr med en tur på Kilimanjaro, og det har tilsyneladende givet overskud i ironmankonkurrencen, som består af 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42 kilometer løb.

- Formen er et bevis på, at min vintertræning har været god, og at mine vurderinger i forhold til at ændre træningen har været rigtige, siger Michelle Vesterby.

Vinderen af Ironman Texas var Melissa Hauschildt fra Australien, som skulle bruge 8.31.04 på at klare den benhårde distance.