Lokal virksomhed med stor succes: Per og Jörg er blandt Danmarks største producenter af hospitalstøj

Firmaet White Wear har formået at markere sig i en nichebranche, og det skaber gode resultater.

Per Hundal og Jörg Westerhoff har sammen firmaet Whitewear.
Per Hundal og Jörg Westerhoff har sammen firmaet Whitewear.
Foto: Maria Strange, TV MIDTVEST

Med produktion i Asien og Polen og to skriveborde i Herning og et lagerhotel i Ikast, så er det lykkedes Per Hundal og Jörg Westerhoff at markere sig i en lille branche.

De er med firmaet Whitewear blevet en af Danmarks største producenter af tøj, sengetøj og håndklæder til danske hospitaler.

- Da jeg startede i sin tid, der fik jeg at vide, at de virkede havde manglet et alternativ til de nuværende leverandører, forklarer Per Hundal.

Startede som konkurrenter

Kunderne kalder Per Hundal og Jörg Westerhoff for drengene fra Whitewear. Men sådan har det langt fra altid været. De har nemlig været konkurrenter på hvert deres felt.

Per Hundal startede Whitewear i 2011, men tre år senere blev de partnere.

- Fra starten var det patientbeklædning, vi beskæftigede os med, og så kom Jörg ind i billedet, da det blev lagner og personalebeklædning, fordi han havde nogle gode kontakter der, forklarer Per Hundal.

Stor succes

Selvom firmaet i Herning ikke er stort, så har det succes. De har blandt andet modtaget to Gazelle-priser.

Hemmeligheden bag succesen er outsourcing, hvor de har andre til at tage sig af store områder.

- Vi koncentrerer os udelukkende om salg, igangsætning af produktion og indkøb. Alle andre funktioner, om det er revision eller lager, det outsourcer vi, så det ligger eksternt, siger Jörg Westerhoff.

Det betyder, at de har hænderne fri og bedre kan styre virksomheden.

- På den måde opnår vi besparelser og effektivitet, og så kan vi skalere op eller ned, alt efter hvor travlt vi har, og hvor mange varer, vi skal have igennem systemet, uddyber Per Hundal.