Landsholdsmålmand spøger i Blue Fox-kulissen

A-landsholdsmålmand Simon Nielsen kan komme til at spille for Herning Blue Fox igen.

Herning Blue Fox er lige nu uden andenmålmand, fordi George Sørensen er med U-20 landsholdet til World Junior A Challenge, der er optakt til VM i Canada, som begynder 26. december. Men skulle førstemålmanden blive skadet, står en endda meget kompetent suppleant klar i kulissen.

TV MIDTVEST erfarer, at den danske A-landsholdsmålmand Simon Nielsen træner med i Herning Blue Fox. Det har han gjort, siden han i november blev fritstillet af sin tyske klub Kassel Huskies.

- Han træner med os for at holde sig i gang, indtil han finder en ny klub. Det betyder samtidig, at han er klar, hvis Pisar går i stykker, mens George Sørensen er til VM, bekræfter direktør i Herning Blue Fox Torben Skovsgaard.

Ikke på permanent basis

Torben Skovsgaard afviser dog, at A-landsholdsmålmanden er på vej til klubben på permanent basis. Det kan man godt forstå, for Lubos Pisar er pt. Metalligaens næstbedste målmand med en redningsprocent på 92,69 %.

- Vi er glade for at kunne hjælpe en gammel Herning-dreng, og så er det jo en ren win-win-situation, at han tilfældigvis også kan hjælpe os, siger Blue Fox-direktøren.

Simon Nielsen begyndte sin karriere i Herning Blue Fox og skiftede til Rødovre Mighty Bulls inden sæsonen 2006-07. Efter to sæsoner i Rødovre valgte han at prøve lykken i USA. Hans storebror Frans Nielsen spiller i NHL for New York Islanders, hvor han har stor succes.

Simon Nielsen var med i den danske trup ved VM i Østrig for første gang som 18-årig i 2005. Han har siden hen repræsenteret Danmark ved syv VM-turneringer. Her var han dog udpræget tredjemålmand de første fire VM-turneringer, men har de sidste tre turneringer fået spilletid, hvor han de sidste to VM-slutrunder har været førstevalg. Han står noteret for 78 kampe for Danmark.

Herning Blue Fox er i eftermiddag på besøg i Aalborg - dog med en fortsat veloplagt Lubos Pisar som sidste skanse. Kampen fløjtes i gang 15.30.

02:11 Luk video