Kræver hårde straffe til hashbaron

Anklagemyndigheden forlangte i dag henholdsvis 17, 15 og seks års fængsel i Vestjyllands største narkosag nogensinde.

2,4 tons hash, 14,4 kg amfetamin, to millioner kroner i kontanter, en hashbaron og hans hjælpere. Det var hovedingredienserne i anklagernes procedure, som i dag blev lagt på bordet i Vestjyllands største narkosag nogensinde.

Anklagerne krævede, at den hovedtiltalte, en 47-årig mand med hestehale fra Herning, skal have 16-17 års fængsel for handel med 2,5 tons hash og for besiddelse og handel med ialt 23 kg amfetamin. Narkoen blev fundet i et havehus på de anklagedes bopæl under ransagningen ved anholdelsen den 2. november 2009.

Den kvindelige anholdte i sagen, en 48-årig samlever gennem 20 år til den 47-årige, blev krævet fængslet i seks år for medvirken i alle forhold, mens den 60-årige hollænder, som anklages for at have smuglet stofferne ind i Danmark, kræves fængslet i 15 år.

Stirrede ud i luften

Udover at det pludselig kløede på halsen, var der ikke nogen synderlig reaktion at spore hos den 47-årige hovedmistænkte med hestehalen, da anklagerne læste kravet om straffen højt. Mere chokeret virkede hans samleverske, som de næste mange minutter sad og stirrede lige ud i luften. Hollænderen, en velsoigneret ældre hvidhåret herre med gedebukkeskæg, var optaget af at få oversat ordlyden ved hjælp af sin tolk.

De to anklagere forsøgte i dag at tegne et billede af den 47-årige som Midtjyllands hashbaron. Selvom han ikke havde nogen fast indtægt, kørte han i dyre biler, havde båd og dyrt sommerhus, og altid betalte kontant, selv tandlægebesøg til 75.000 kr.

I morgen holder de anklagedes forsvarer sin procedure. Dommen falder tirsdag 25. januar.

Se indslag fra TV/MIDT-VEST:


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.