Kommentar: FCM, sådan der gør man bare ikke

FC Midtjyllands gulddrømme led et knæk. Og pt er det vel kun målmand Jonas Lössl, der har mesterskabsklasse. De øvrige kæder mangler meget.

DASO analyse, Dan, Dan Sørensen, analyse fodbold
Foto: Esben Kock Jensen, TV MIDTVEST

Sydkoreanske Cho har længe løbet rundt som et spøgelse. Nu fik han godt nok scoret i dag, så det tager lidt af den værste kritik. Men det er ikke kun ham. Det er stort set alle andre, der også skal steppe op, hvis FC Midtjyllands drømme om guld skal blive til virkelighed. For lige nu er der for mange mangler på mandskabet til, at jeg for alvor tror på, at de kan vinde guld. 

Jeg fastholder stadig, at Thomas Thomasberg måske er Superligaens dygtigste træner. Og de evner får han brug for i de kommende uger, hvis han skal hive mere ud af sit hold. Han har gang på gang sagt, også når FCM bare vandt og vandt, at der er mere i holdet. Det er nu, de skal vise det. For det går ikke at levere så ringe en kamp bare én gang mere i mesterskabsspillet, som det var tilfældet i 2-3 nederlaget til FC Nordsjælland. 

FC Midtjylland har lige nu mangler i samtlige kæder. Selv om han scorede, så fungerer det ikke for Cho, der i efteråret med rette af flere blev udråbt som Superligaens bedste angriber. De andre offensive kræfter var også helt væk mod FC Nordsjælland. På midtbanen kan man regne med Oliver Sørensen, men løbemaskinen kan trods alt ikke løfte det hele selv. Der mangler kreativitet. Og så er der forsvaret, hvor islændingen og styrmanden, Sverrir Ingi Ingason også har sit at slås med. Han kan let blive udstillet, fordi han mangler fart. Reelt set er det lige nu kun målmand Jonas Lössl, der rummer mesterskabskvalitet. 

FCM skal med lynets hast have samlet stumperne og få sat noget sammen, der kan gøre dem til en seriøs guldkandidat igen. De har tabt et slag og et skridt. Men de kan stadig selv afgøre egen skæbne. Den ret beholder de dog kun, hvis de snart får vist betydeligt bedre spil. For mod FC Nordsjælland var det ganske enkelt for uopfindsomt og monotont. FCM, sådan der gør man bare ikke, hvis man gerne vil vinde guld.