Købt af stor koncern - nu skal resten af verden smage honning fra Aulum

Jakobsens bliver fremover en del af Vejle-koncernen Good Food Group, som skal hjælpe honningproducenten med eksporten.

Det summer af optimisme omkring fremtiden hos Aulum-virksomheden Jakobsens. Det gør der, fordi honningproducenten netop er blevet købt af Good Food Group fra Vejle.

quoteNu står vi et sted, hvor vi skal udvikle vores eksportmuligheder yderligere, hvis vi fortsat vil vækste.

Helle Reinevald, adm. direktør, Jakobsens

De nye ejere skal sørge for, at Jakobsens, der er Skandinaviens største honningproducent, fortsætter udviklingen, så den også rammer udlandet.

- I Jakobsens har vi været på et væksteventyr de seneste otte år, og nu står vi et sted, hvor vi skal udvikle vores eksportmuligheder yderligere, hvis vi fortsat vil vækste. Her har vi brug for en organisation med flere muskler og større distributionskraft. Ved at blive en del af Good Food Group får vi nu adgang til flere internationale markeder, og jeg glæder mig til fortsat at udvikle nye og spændende produkter til forbrugere i både Danmark, Europa og resten af verden, siger Helle Reinevald, der er administrerende direktør og siden 2012 har været hovedaktionær i Jakobsens, i en pressemeddelelse.

Good Food Group stammer fra Vejle og producerer en lang række fødevarer. Herunder findes egne brands som Svansø og Skælskør Frugtplantage.

Stolthed over købet

For køberne er Jakobsens den første erhvervelse, siden der i 2019 kom nye ejere i form af Maj Invest Equity. Jakobsens er et strategisk valg, fordi Good Food Group ønsker at forsyne forbrugere i Norden og resten af verden med naturlige, nordiske fødevarer.

- Jeg er stolt over, at vi i Good Food Group har fået mulighed for at købe Danmarks stærkeste brand indenfor honning. Jakobsens har over de seneste år innoveret markedet for honning ved at introducere nye, spændende produkter, som forbrugerne har efterspurgt, og det har gjort dem til markedsledere i dag. Vores opgave er nu at udvikle forretningen internationalt gennem Good Food Groups stærke salgsnetværk, mens vi samtidig har fokus på at udvikle og fastholde en stærk position i Danmark. Desuden passer Jakobsens’ naturlige produkter rigtig godt ind i vores eksisterende sortiment, siger Lillie Li Valeur, som er CEO i Good Food Group.

Det er set i nogle tilfælde, at når virksomheder bliver opkøbt, bliver der skiftet kraftigt ud blandt de ansatte. Det ønsker Good Food Group dog ikke med Jakobsens. Tværtimod.

- Vi er utrolig glade for, at Jakobsens’ administrerende direktør Helle Reinevald og alle Jakobsens’ medarbejdere fortsat er en del af virksomheden, og at vi dermed bibeholder innovationskraften og de gode relationer. Helle Reinevald er udnævnt til Chief Innovation og E-commerce Officer i Good Food Group, og vores kunder og forbrugere kan fremadrettet forvente at opleve et endnu mere spændende sortiment med masser af nye, innovative produkter, lyder det fra Lillie Li Valeur i pressemeddelelsen.

Jakobsens produkter kommer til at supplere dem, Good Food Group i forvejen producerer. Her er blandt andet marmelader, saucer, dressinger, havre, nødder, frø, frosne frugter, honning og andre kornprodukter.

0:44
Indslag fra arkivet: Direktøren for Jakobsens Honning i Aulum får nu en stemme i Dansk Industri til glæde for midt- og vestjysk erhvervsliv.