Klopp om FC Midtjylland: Vi ser dem ikke som en lille klub

Forud for Midtjydernes anden Champions League kamp mod storholdet Liverpool, var der rosende ord fra modstandernes træner Jürgen Klopp.

FC Midtjylland er ikke en lille fodboldklub, som Liverpool-manager Jürgen Klopp ser det.

quoteFC Midtjylland er ikke med her, fordi holdet kommer fra en dejlig by, men er med, fordi det er et godt hold og har fortjent retten til at være med i Champions League.

Jürgen Klopp, Træner, Liverpool

Det fortalte den tyske manager på et pressemøde før tirsdagens opgør hjemme mod FCM i den anden gruppekamp i Champions League.

Klopp ser ikke Danmark som en lille fodboldnation, og han ser heller ikke Champions League-debutanterne fra FCM som et lille hold fra Herning.

- Mine damer og herrer, I danskere skal tilsyneladende arbejde lidt med jeres selvtillid. Vi ser ikke FC Midtjylland som en lille klub, men som en ordentlig udfordrer i denne gruppe.

- FC Midtjylland er ikke med her, fordi holdet kommer fra en dejlig by, men er med, fordi det er et godt hold og har fortjent retten til at være med i Champions League, siger Klopp.

Han har set flere af FCM's kampe i denne sæson, og han roste det comeback, midtjyderne leverede i lørdagens 3-2-sejr ude over Brøndby. Her var FCM bagud 0-2.

- FCM leverede et imponerende comeback mod Brøndby, og holdet er med i toppen af Superligaen igen. Det er bare et godt fodboldhold.

- De kommer ikke til at hejse det hvide flag - de vil komme her og gøre alt, hvad de kan.

- Der er ikke små hold i Champions League. Der er bare hold, og så må man vise på banen, hvor stor man er, siger Klopp.

Overvejede besøg i Midtjylland

Tidligere i trænerkarrieren har Klopp været interesseret i at se nærmere på FCM-projektet under den engelske ejer, Matthew Benham, som også ejer den engelske klub Brentford.

- Det er interessant. For fem år siden, da jeg holdt en pause, var jeg interesseret i at komme på besøg for at se FC Midtjylland og Brentford.

- Men så skrev jeg under med Liverpool, og så kunne jeg ikke. Men det er stadig meget interessant.

- Jeg kender lidt til klubbens historie, og hvordan de gør det. De bruger meget videnskab. Det er et meget interessant projekt, siger Klopp.

Han undervurderer ikke FCM, som tabte 0-4 i den første kamp hjemme til italienske Atalanta.

- De er gode, og kampen mod Atalanta var ikke en 0-4-kamp, selv om det endte 0-4. Det så ikke sådan ud. Det var ret lige, og boldbesiddelsen var lige, men der var forskellige idéer på banen.

- Det bliver en udfordring for os, og vi skal være klar, siger Klopp.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.