Kathrine vil satse alt – er klar til at investere 40 millioner i en kvæggård

Der er meget debat om landbruget i øjeblikket, men det skræmmer ikke 25-årige Kathrine Greve fra Aulum væk fra faget.

Der er ingen usikkerhed hos bare 25-årige Kathrine Greve fra Aulum, når man spørger hende, hvad fremtiden skal byde på. Det ved hun nemlig ganske præcist. Hun er landbrugsuddannet og elsker at arbejde med køer.

- Jeg regner med, at i 2025-2026, så er jeg selvstændig. Det er min plan, siger hun.

Den beslutning er dog ikke taget uden tvivl. Landbruget har været under debat de seneste år, og det har bekymret den unge kvinde.

- Jeg har tænkt rigtigt meget på, især nu med veganerne, om det bliver fremtiden. Har vi ikke mælkeproduktion om 20 år, for så nytter det ikke noget, at jeg gældsætter mig selv for 40 millioner, hvis jeg ikke kan tjene penge alligevel og afdrage. Men jeg kan bare ikke leve uden at passe køer, slår hun fast.

quoteJeg synes, jeg får lov til at bestemme rigtigt meget. Det havde jeg ikke forventet, da jeg blev ansat.

Katrine Greve, Driftsleder, Lægården, Aulum

Forbereder sig på jobbet

Selvom planen om at købe sin egen gård en dag er lagt, så har Kathrine Greve ikke kastet sig ud i det endnu.

Efter sin landbrugsuddannelse har hun fået job som driftsleder på en økologisk kvæggård ved Aulum.

Jobbet som driftsleder hjælper hende til at finde ud af, hvordan hun gerne vil drive sin egen gård.

- Jeg synes, jeg får lov til at bestemme rigtigt meget. Det havde jeg ikke forventet, da jeg blev ansat. Men jeg kan bare komme og sige ”hey, skal vi ikke lige prøve det her”, fortæller hun begejstret.

Katrine Greve elsker arbejdet med køerne og kan ikke forestille sig at lave andet.
Katrine Greve elsker arbejdet med køerne og kan ikke forestille sig at lave andet.
Foto: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST

Branchen udvikler sig

Kathrine Greve har ikke sin kærlighed til mælkeproduktion fra fremmede. Det var hendes far, der oprindeligt fik hende ind i branchen.

- Min far jokede lidt med, at jeg kunne komme og arbejde lidt for ham, for han har en ejendom med 250 økologiske jerseykøer. Så takkede jeg ja til det, og så er jeg bare blevet bidt af det, fortæller hun.

Men selvom faren også er i erhvervet, så har Kathrine Greve også sine egne tanker om, hvordan fremtiden ser ud for landbruget. Hun tror nemlig, der er store forandringer på vej.

- Vi har mere fokus på, hvad forbrugeren gerne vil have, og forbrugerne ændrer også holdninger. Nu tænker de meget på dyrevelfærd og klima, så der tror jeg da helt klart også, at der kommer en drejning i, hvordan vi driver landbruget, slår hun fast.

Du kan komme tættere på Kathrine Greve i videoen her, hvor du også møder Emilie, der er flyttet fra storbyen til landet for at være sammen med Johan, der er landmand.