Kajaksport boomer: - Jeg tror, at mennesker har brug for at komme ud i det fri

Over de seneste 18 år er der sket en fordobling i antallet af medlemmer hos Dansk Kano og Kajakforbund.

Stand up paddle, kano og kajak. Vandsport er blevet rigtigt populært, og derfor var der søndag inviteret til Åben Sø i Sunds Kajak og Friluft. 

quote- Det står på min ønskeseddel, en kajak. Men jeg kan også godt mærke, at det måske ville være mere smart at få et kajakkørekort først.

Britta Møller 

- Det har vi valgt at gøre, fordi vi mærker en interesse for kajaksporten. Så havde vi en venteliste fra foråret, hvor vi lavede Åben Sø-arrangement. Dengang kom der mange mennesker, så det brygger vi videre på i dag, siger Peter Benfeldt, der er bestyrelsesmedlem i Sunds Kajak.

De seneste 18 år er medlemstallene hos Dansk Kano og Kajakforbund vokset fra 12.000 til 24.000. Og med coronaen iblandt os, er der ifølge Peter Benfeldt en god forklaring på, hvorfor sport på vandet endnu engang er blevet populært.

- Jeg tror, at den her indelukkethed, vi alle har fornemmet, gør, at mennesker har brug for at komme ud i det fri og få noget frisk luft og plads at røre sig på.

- At jeg har lyst til at lære det, det kunne jeg virkelig godt tænke mig, lyder det fra Britta Møller efter første tur på vandet.
- At jeg har lyst til at lære det, det kunne jeg virkelig godt tænke mig, lyder det fra Britta Møller efter første tur på vandet.
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

- Der er en fantastisk ro

Carsten Bech fra Tjørring og Britta Møller fra Videbæk er to af dem, der for første gang har kastet sig på vandet i en kajak.

- Det skal prøves. Vi har gået rundt om Fuglsang mange gange, så vi har set dem og tænkt: Det der, det kunne egentligt være sjovt at prøve. Så var der åbent herude, og så tænkte vi, at nu skulle vi prøve, lyder det fra Carsten Bech. 

- Det står på min ønskeseddel, en kajak. Men jeg kan også godt mærke, at det måske ville være mere smart at få et kajakkørekort først, siger Britta Møller.

Sunds Kajakklub har efter søndagens Åben Sø-arrangement formentlig sikret sig et par nye medlemmer. Konklusionen var i hvert fald klar:

- At jeg har lyst til at lære det, det kunne jeg virkelig godt tænke mig, siger Britta Møller.

- Jeg skal i hvert fald prøve det igen. Der er en fantastisk ro, bortset fra mine inderlår, de spænder lidt, fortæller Carsten Bech. 

Kom med Britta og Carsten på vandet lige her. 

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.