Juledekoration skyld i brand på friplejehjem

Søndag aften rykkede brandvæsenet ud til en ærgerlig genganger. En juledekoration var gået i brand på et friplejehjem i Frederiks.

Klokken 18:30 blev Midtjysk Brand & Redning kaldt ud til en brand på Frederiks Friplejehjem.

Her var der gået ild i en mindre juledekoration på et bord i en beboerlejlighed. Personalet blev hurtigt klar over branden, og efter at have forsøgt at slukke den fik de kørt beboeren, der sidder i kørestol, ud af rummet og lukket døren efter sig.

- De har gjort tingene lige efter bogen. Stor ros til personalet herfra, siger Knud Erik Thorsager, der er indsatsleder ved Midtjysk Brand & Redning.

Brandfolk fra Station Karup og Station Viborg ankom hurtigt til stedet og kunne sende røgdykkere ind for at slukke ilden i beboerlejligheden.

- Fordi personalet har været så gode til at gøre det rigtige, kunne vi relativt nemt få slukket ilden, og derefter åbnet vinduer og sat en ventilator til at fjerne røg fra rummet og det tilstødende gangareal, lyder det fra Knud Erik Thorsager.

Ingen personer er kommet noget til under branden. Kun beboerlejligheden skal nu renses for sod- og brandskader. At det ikke går værre, skyldes især personalet og det alarmeringsanlæg som friplejehjemmet har installeret:

- Det bliver aldrig en rigtig voldsom brand, som vi førhen havde på blandt andet plejehjem op til jul. Det gør det ikke, fordi der sidder et automatisk brandalarmeringsanlæg i alle rum på friplejehjemmet. Det betyder at personalet bliver gjort opmærksom på den mindste optakt til brand og kan reagere derefter, fortæller Knud Erik Thorsager.

Brandfolkene er nu helt færdige med arbejdet på stedet og skadesservice skal i gang med at rense det tilsodede rum. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.