Insekter på tallerkenen

Insekter er på vej på spisebordene, i hvert fald forsøger en ung iværksætter fra Herning at gøre en levevej ud af krybene.

Insekter
Foto: Claus Rud Jensen

Vi bliver stadigt flere om at bo på jorden, og skal der blive ved med at være mad nok til alle, så kommer vi nok ikke uden om insekter.

I Herning har 24-årige Mike Erikstrup, valgt at lave et karriesats på, at larver og græshopper falder i danskernes smag.
På få år har han opbygget Danmarks største netbutik med spiselige insekter. Der er masser af proteiner og fedt i de små dyr, og den unge iværksætter oplever en stigende interesse for at sætte tænderne i den slags godbidder.

- Jeg tror helt sikker at det her har stort potentiale i fremtiden. Især fordi det er bæredygtigt, og insekter udleder meget mindre CO2 at producere.

Insekterne fås med flere krydderier, og selvom det kræver lidt overvindelse at smage på dem, så smager de faktisk ikke værst.

- Det smager godt, men ligefrem fredagsslik tror jeg ikke det bliver, fortæller Benny Agerbo fra Finderup. 

- Selvom ungerne godt kan lide at finde krible-krable dyr i haven, så skal der lige lidt mod til for at smage på dem her. Det er jo ikke vores hverdagskost, supplerer en anden, der lige har smagt en melorm.

Insekterne kan efterhånden findes i flere danske supermarkeder. 

3:04
Butikken i Skjern Enge bød på roulettespil og smagsprøver med insekter.