Opdateret: Industribrand i Herning er nu under kontrol

Politi og brandvæsen er fortsat til stede ved en industribrand på Baggeskærvej i Herning. Branden udvikler ikke længere giftig røg.

brand_i_herning_industri.jpg
Foto: Presse-fotos.dk

Det brænder endnu i en lagerhal ved affaldshåndteringsksomheden Marius Pedersen på Baggeskærvej 15 i Herning.

Men branden udvikler ikke længere giftig røg, og derfor må borgere i området igen gå udenfor. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter. 

Virksomheden håndterer affald, og branden brød ud omkring klokken 10 i en lagerhal, hvor der bliver taget imod kemikalier. 

- Det er en ganske voldsom brand i en lagerhal, som indeholde risikoaffald. Det er alt fra malingsrester til opløsningsmidler, fortæller indsatsleder ved Brand & Redning Midtvest, Kim Bjerg Wemmelund.

Branden udviklede de første timer kraftig røg, der drev i nordlig retning ind over byen. Derfor udsendte politi og brandvæsen en beredskabsmeddelelse og en sirenevarsel for at få folk til at gå indendøre samt lukke døre, vinduer og ventilationsanlæg. 

Direktøren for Marius Pedersen har selv et bud på, hvordan branden er begyndt.

- Vi tror, at det er en maskine, der prikker huller i spraydåser, som har slået en gnist, fortæller Simon Clausen, der er administrerende direktør.

Han glæder sig over, at der ikke er sket nogen personskade og mener, at det tyder på, at alle procedure er blevet fulgt korrekt.

Den meddelelse er ikke længere aktuel, da branden er kommet under kontrol. Borgere i området må derfor gerne gå udendørs igen.

Selve brandslukningen vil dog vare resten af dagen, oplyser indsatslederen. 

- Jeg ved ikke, hvad der har startet branden, men den udvikler sig forholdsvist hurtigt, så hele lagerhallen faktisk er i fuld brand, fortæller indsatslederen. 

0:19
Røgen fra branden breder sig over et stort område
Foto: Peter Erfurt, 24-news.dk

Kort før middagstid var 61 brandfolk tilstede ved branden. 

- Og så er der selvfølgelig en masse politi, der hjælper med os at afspærre området, så vi kan få arbejdsro herude. 

På nuværende tidspunkt er det kun selve Baggeskærvej, der fortsat er afspærret. 

0:58
Her kan du se interview fra i formiddags med indsatslederen.