Inden den store finale: Sørvad går X-Factor amok

To ud af tre X-Factor finalister er her fra landsdelen. I den lille by Sørvad er hele byen samlet om deres bysbarn og finalist, Nikoline Steen Kristensen.

I aften gælder det den store X-Factor finale. Noget der ikke er til at overse i den lille by Sørvad mellem Herning og Holstebro. Her er hele byen samlet om deres bysbarn og X-Factor finalist, Nikoline Steen Kristensen. 

- Snakken går hele tiden om Nikoline hernede. Folk er spændte, siger Brugsuddeler i Sørvad, Brian Domdal. 

Også hos den lokale akupunktør er det ikke bare nålene, men også Nikoline-feberen, der er til at mærke. Her er der indført et såkaldt "Nikoline-pas", så der er rabatter, hvis man fremviser en stemme på Nikoline.

- Jeg har ikke fået så meget respons på mit opslag endnu, men kunderne snakker rigtig meget om X-Factor og selvfølgelig Nikoline, griner, Sanne Marie Andersen, indehaver af Din AkupunkTur i Sørvad, der mener, det bare er med at bakke op, når nogen fra Sørvad stiller sig op på den store scene.

- En ting er jo at bakke op fordi hun er her fra. Men hun er jo også superdygtig og hendes personlighed skinner bare igennem. Det er bare specielt, når det er nogen, der kommer her fra, siger Sanne Marie Andersen.

🎤 DIN akupunkTUR indfører Nikoline-pas. 🎤 Alle er fortsat velkomne i klinikken (selvfølgelig også jer fra Thisted 😉),...

Slået op af Din akupunkturOnsdag den 7. april 2021

Kager, bannere og Sørvad på Danmarkskortet 

I dagens anledning er der X-Factor kage på menuen i Brugsen. 

- Det gør vi for at minde folk om, at de skal stemme på Nikoline, siger Brian Domdal, der havde håbet på, at de kunne have holdt en ordentlig X-Factor fest i Sørvad her til finalen. 

- Men det må vi så have til gode, når vi hvor holder open-by-night, så kan det også være Nikoline vil komme og give et par numre med, griner Brian Domdal. 

Og skulle man være i tvivl om, hvem Sørvad holder med, så skal man bare kigge uden for den lokale Daglig Brugsen. Her præger Nikoline nemlig bybilledet i form af et stort banner som den tidligere brugsuddeler, og fan af Nikoline, Tom Pedersen, har fået hængt op. 

- Når vi nu ikke kan holde en stor fest for Nikoline, så må vi jo gøre noget andet. Og det med et stort banner, det var en af mulighederne. Og kan vi sende nogle stemmer hendes vej, så er det jo godt. Vi har fået lidt opmærksomhed på det, siger Tom Pedersen, der også godt kan mærke, at der sker noget, udover det sædvanlige, i Sørvad. 

Tom Pedersen gør hvad han kan for at høste stemmer til Nikoline.
Tom Pedersen gør hvad han kan for at høste stemmer til Nikoline.

- Nu arbejder jeg jo udenbys, men jeg kan godt mærke på naboerne og andre i byen, at opmærksomheden er stor. I sådan en lille by står vi jo sammen i tykt og tyndt, siger Tom Pedersen. 

Vinder eller ej, Nikoline har stadig sit job i Brugsen

Skulle Nikoline gå hen og vinde finalen, så er der garanti for en ordentlig fest i Sørvad, når altså myndighederne tillader det. Til gengæld er Brian Domdal lidt spændt på, hvornår han så igen får sin medarbejder at se. Nikoline arbejder nemlig i Brugsen, når hun altså ikke lige har travlt med at synge. 

Udover diverse henvendelser fra kunderne om Nikoline Steen Kristensens arbejdstider, så er salget af Nikoline-sodavand også steget eksplosivt i Dagli' Brugsen Sørvad.
Udover diverse henvendelser fra kunderne om Nikoline Steen Kristensens arbejdstider, så er salget af Nikoline-sodavand også steget eksplosivt i Dagli' Brugsen Sørvad.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

- Lige inden hun skulle i gang med liveshows, der var hun hernede for at spørge om hun måtte beholde sit job, når hun var færdig med X-Factor. Det måtte hun selvfølgelig, men nu må vi se. Hvis hun vinder, så får hun jo nok travlt med alt muligt andet end Brugsen, griner Brian Domdal.


Årets finalister i 'X Factor' er Nikoline Steen Kristensen, Simon & Marcus og Solveig. Foto: Lasse Lagoni
Årets finalister i 'X Factor' er Nikoline Steen Kristensen, Simon & Marcus og Solveig. Foto: Lasse Lagoni

Nikoline Steen Kristensen har mest sunget på dansk igennem 'X Factor', men hendes dommer Oh Land har valgt, at hun skal synge på engelsk i finalen. Den 17-årige vestjyde skal nemlig synge 'Fly away' af den australske sanger og sangskriver Tones and I.

Derefter skal Nikoline Steen Kristensen på scenen med den danske sanger Michael Falch. Sammen skal de synge sangene 'Nær' og 'I et land uden høje bjerge'.

Se finalen i 'X Factor' fredag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Kultur.