Hverdagsarkitektur gør Lars Krarup til arkitekturborgmester

Det er indsatsen for arkitekturen over de seneste 15 år, som får Arkitekturforeningen til at belønne bykongen.

Modtagelsen af prisen bliver noget af det sidste, som Lars Krarup når som borgmester. (arkivfoto)
Modtagelsen af prisen bliver noget af det sidste, som Lars Krarup når som borgmester. (arkivfoto)
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

"Arkitektur og byudvikling blomstrer i Herning"

"En fokuseret og langsigtet strategisk indsats"

"Muligheder for at bo og være aktiv i naturen"

Herning er mere end bare hede, Boxen og nye motorveje. Ovenstående er nemlig nogle af de sætninger, som Arkitekturforeningen har valgt at knytte til arkitekturen i Herning Kommune.

Herning Bibliotek.
Herning Bibliotek.
Foto: Arkitektforeningen

Ifølge foreningen har byen nemlig udviklet sig så arkitektonisk meget i de sidste 15 år, at borgmester Lars Krarup (V) nu tildeles prisen som årets arkitekturborgmester 2021. 

- Lars har været borgmester igennem næsten 20 år, og han har vist, at med en langsigtet strategi og ihærdighed kan man opnå meget med arkitekturen.

- Vi er ikke optagede af, at man laver storslåede operahuse. For os er hverdagsarkitekturen det vigtigste. Der hvor dine børn går i skole, der hvor man handler ind. Her har Herning bare leveret, siger Lars Autrup, der er direktør i Arkitekturforeningen.

Som nogle konkrete eksempler fremhæver Arkitekturforeningen det nyrenoverede Herning Bibliotek i bymidten, kunstmuseet HEART, Fuglsang Sø samt Lindbjergskolen, der blev kåret som årets skolebyggeri i 2020, som nogle af hovedårsagerne til, at valget faldt på Lars Krarup og Herning Kommune.

Heart Museum.
Heart Museum.
Foto: Arkitektforeningen

Den særlige Herning-ånd

Det er en stolt borgmester, der får prisen overrakt onsdag middag på Herning Bibliotek ved et arrangement, som biblioteket har valgt at kalde 'Hernings inspirerende arkitektur – vejen ind i en bæredygtig fremtid'.

- Jeg er meget glad for at være modtager af Arkitektforeningens borgmesterpris. Vi har en særlig tradition for at udvikle og nytænke byggeri og anlæg med udgangspunkt i den særlige Herning-ånd, som kan kendes på viljen til at afsøge nye løsninger og få ting til at ske, siger Lars Krarup i en pressemeddelelse.

Lars Krarup kan ikke genvinde prisen, da han stopper som borgmester til august, hvor Dorte West tager over.

Fuglsang Sø
Fuglsang Sø
Foto: Arkitektforeningen

Lars Krarup er den anden vinder af prisen, der blev indstiftet i 2020. 

Den gang vandt Køge Kommunens borgmester Marie Stærke (S).