Herningelever gør skolen lettere for børn med ADHD – nu er de Danmarksmestre i entreprenørskab

En god idé og en stor portion hårdt arbejde har givet tre unge fra Herning titlen som Danmarksmestre i entreprenørskab. Deres idé er en teknologisk læringsboble mellem børn med ADHD og deres lærer.

Christian Ørum, Nicklas Stokholm og Kevin Jensen fra Herningsholm Erhvervsgymnasium sikrede sig titlen som Danmarksmestre i entreprenørskab med idéen Bubbles.
Christian Ørum, Nicklas Stokholm og Kevin Jensen fra Herningsholm Erhvervsgymnasium sikrede sig titlen som Danmarksmestre i entreprenørskab med idéen Bubbles.
Foto: Line Morell Holm, TV MIDTVEST

Nu er det lettere for børn og unge med ADHD at følge med i undervisningen i et støjende klasselokale.

Og det har givet Christian Ørum, Nicklas Stokholm og Kevin Jensen fra Herningsholm Erhvervsgymnasium titlen som Danmarksmestre i entreprenørskab.

- Det er en god idé, fordi det er en central del af hverdagen for børn med ADHD. De har problemer med at holde fokus og koncentrere sig, siger Nicklas Stokholm.

Han og de to klassekammerater vandt med idéen Bubbles.

Det er et system, hvor lærer og elev er forbundet via en kommunikationskanal med høretelefoner, der udelukker al støj. På den måde kan eleven med høretelefonerne kun høre lærerens stemme, og det gør det altså lettere at gå i skole, hvis man ADHD eller svært ved at koncentrere sig.

ADHD kan have konsekvenser

Idéen til at gøre skoledagen lettere for unge med ADHD kommer ikke ud af det blå. En af de tre entreprenører har nemlig haft ADHD tæt inde på livet.

- Idéen opstod, fordi Christians lillesøster har ADHD og altid har haft det hårdt i skolen, og Christian ville gerne hjælpe hende, lød det fra vindergruppen efter kåringen.

I dag fortæller gruppen til TV MIDTVEST, at børn og unge med ADHD ofte klarere sig dårligere fagligt end deres klassekammerater uden en diagnose.

- Vi kan se, at det har store konsekvenser for dem, fordi de tit falder ud af undervisningen. Derfor det er vigtigt, at de kan holde fokus, siger Nicklas Stokholm.

Finalen foregik online på grund af corona. Her pitcher de tre drenge fra Herningsholm Erhvervsgymnasium deres idé, Bubbles.
Finalen foregik online på grund af corona. Her pitcher de tre drenge fra Herningsholm Erhvervsgymnasium deres idé, Bubbles.
Foto: Fonden for Entreprenørskab

Knoklet i ni måneder

Der var masser af konkurrenter til årets entreprenør-DM.

Over 3000 elever fra ungdomsuddannelser i hele landet deltog, og 154 af dem kvalificerede sig til finalen, som i år foregik online på grund af corona.

Men det blev altså de tre fyre fra Herningsholm Erhvervsgymnasium der vandt Danmarksmesterskabet, en check på 10.000 kroner og en billet til Europamesterskabet.

- Det var en mega fed oplevelse. Vi har kæmpet de seneste ni måneder for at komme frem til den her finale, så det er fedt, at det endelig lykkes.

- Og at vi så kommer derfra med DM-titlen, det er bare endnu federe, fortæller Nicklas Stokholm.

2:06
Fire unge morsingboer deltog også i DM i entrepenørskab, som i år blev afholdt online på grund af corona.