Herning-Ikast taber topkamp mod fynboerne

Onsdag aften var der dømt topbrag i Bambusa Kvindeligaen, da ligaens to eneste ubesejrede hold skulle i kamp. Herning-Ikast endte dog med at tabe topkampen.

Herning-Ikast kæmpede en brag kamp mod Odense Håndbold.

Odense Håndbold er nu eneste hold med maksimumpoint i kvindernes bedste håndboldliga.

Det er en kendsgerning efter fynboernes udesejr onsdag aften på 30-24 over Herning-Ikast.

Der var tale om et vaskeægte topbrag, da begge hold inden opgøret havde maksimale 12 point for 6 kampe, men nu rykker Odense altså alene i spidsen med 14 point i Bambusa Kvindeligaen.

Første halvleg bød på jævnbyrdighed og knebne føringer, men hen i mod slutningen trak Odense en smule fra.

Føringen kulminerede, da Rikke Iversen fra stregen scorede til pausestillingen 13-10.

Det begyndte at trække op til Odense-sejr, da Dione Housheer bragte sit hold på 18-13 efter 37 minutter, men midtjyderne svarede godt igen og kom helt op på 19-20 ved Ingvild Bakkerud, da der resterede 17 minutter.

Bakkerud scorede også til 20-21, men så løftede Odense igen niveauet. Således lignede det så småt en afgørelse, da Mie Højlund scorede til 26-21, da uret havde rundet 50 minutter.

Odense scorede også kampens to næste mål, og så var der ikke mere at rafle om i topkampen.

Senere onsdag vandt Team Esbjerg på udebane over Skanderborg med 32-23 efter 19-14 ved pausen og bringer sig derved op på fjerdepladsen med ti point for syv kampe.

Horsens fra tabellens tunge ende overraskede på hjemmebane ved at slå København med 29-18 efter 14-8 halvvejs. Horsens er nu på fire point, mens København fortsat er på fem.