Hashnetværk slørede kontakter

Hr. Nilsson og Pippi var navne på hashkontakter i større netværk

Vestre Landsret er rammen i ankesag om ulovlig hashhandel

En stor hashsag, formentlig med relation til bandemiljøet i Herning, kører videre i den her uge, efter to af de dømte har anket dommen.

Det er Vestre Landsret i Viborg der de kommende dage behandler sagen. I alt ni personer blev tilbage i januar dømt for salg af 25 kilo hash på tre adresser i Herning, Ikast og Brande.

Seks af de dømte fik hver ti måneders fængsel, mens de resterende tre fik en strengere straf på et år og fire måneders fængsel. Det er to af de tre med hårde straffe, som har anket der domme.  

Under dagens retsmøde i landsretten brugte anklageren tiden på at belyse, hvilken rolle de to dømte havde spillet i sagen om den ulovlige hash-handel.

En ung kvinde, der var indkaldt som vidne, blev eskorteret til retssalen af to politibetjente, og var i det det hele taget stærkt påvirket af situationen.

I flere omgange nægtede hun at afgive vidneforklaring for så til sidst, at fortælle om det arbejde hun havde i en hash-klub, hvor de euforiserende stoffer skulle være blevet solgt.

Vidnet forklarede blandt andet, at hun arbejdede i klubben samtidig med hun var runner og skulle levere mindre portioner hash, flere gange om dagen, til klubben.

Derudover fortalte hun retten, at hun fik udleveret en arbejdstelefon, hvor det omfattende netværk der var involveret i hash-handlen, var opført som kontaktpersoner med slørede navne.

”Helle T., Pia K., Hr. Nilsson og Pippi” var nogle af de navne den unge kvinde huskede fra den omfattende liste, hvor der også blev brugt personnavne som ”Putin og Gadaffi”,  når der blev kommunikeret.

Et andet vidne, en rumænsk mænd afgav også forklaring i retten. Han havde arbejdet som chauffør i en kortere periode i løbet af 2015, forklarede han.

Anklageren forsøgte også i dag at få svar på spørgsmålet om de to dømtes relation til banden Black Army. Den ene af de to har i sidste uge forklaret, at han er nuværende medlem af banden. Han afviser imidlertid at have været medlem, da den ulovlige hash-handel skulle have fundet sted.

Ankesagen kører videre ved Vestre Landsret i morgen, og dommeren ventes at afsige dom tirsdag i næste uge.