Håndboldklub gik konkurs og måtte sælge pokal - nu er den tilbage

Håndboldklubben HC Midtjylland gik konkurs og måtte sælge sin pokal fra sejren Santandercuppen. Her er historien om, hvordan pokalen i dag kom tilbage til den genrejste klub.

HC Midtjylland gik konkurs og konkursboet måtte sælge symbolet på klubbens største triumf. Efter en rekonstruktion er klubben nu genrejst, og i dag vendte pokalen hjem i pokalskabet. Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

I april sidste år gik håndboldklubben HC Midtjylland konkurs. Kurator solgte klubbens eneste pokal fra konkursboet. Siden blev klubben genskabt, men pokalen manglede - indtil i dag. 

Læs også HC Midtjylland er pokalmestre

- Det er dejligt. Den har vi savnet, så det er en rigtig stor dag for os, siger Peter Andersen, der er salgschef i HC Midtjylland. 

- Synligheden af at vi havde vundet Santander Cuppen var stor for HC Midtjylland. Der er ikke mange klubber, der vinder pokalturneringen. Vi ville gerne have beviset, for at vi vandt, hjem at stå på kontoret igen, siger han.  

Fra pokaltriumf til konkurs

HC Midtjylland begyndte i 2005, men måtte dreje nøglen om i en konkurs i 2018. I dag er klubben økonomisk genrejst. Den spiller i 2. division og satser på, at vende tilbage til den bedste række inden for tre til fem år.  

Men der har manglet noget, siden klubben igen fandt sit økonomiske fundament. I klubbens selvforståelse og på kontoret i Herning.  

- Vi mangler jo pokalen, som gerne skulle have stået her. Den stod her indtil sidst i april, hvor kurator var på besøg og fjernede pokalen og solgte den til højest bydende, siger Peter Andersen.  Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Over på væggene hænger billeder fra pokaltriumfen. HC Midtjylland vandt pokalen i Santander Cuppen i februar 2016 med en 30-26 sejr over GOG efter at have slået TTH Holstebro ud i semifinalen i Final Four. Klubbens største bedrift.  

- Det er billeder fra, da vi vandt pokalturneringen, men der mangler der jo en lille ting, siger salgschef Peter Andersen, der i dag er eneste, der er tilbage fra klubbens tidligere ledelse i HC Midtjylland. 

- Den forsvandt jo desværre, da vi gik konkurs. Så blev den taget af kurator, fordi den havde en vis værdi, siger han. 

I det økonomiske efterspil under konkursen blev pokalen solgt via facebook for den nette sum af 1250 kroner. - Det var en hård tid. Vi havde kæmpet os op, og kom i håndboldligaen (den bedste danske række red.), vundet pokalturneringen og spillede Europacup for første gang i klubbens historie. Så det var en tung dag den 23. april, da vi måtte dreje nøglen rundt, siger Peter Andersen.  

02:53 Luk video

Ikke første gang jeg redder en pokal

Siden pokalen blev solgt på facebook i maj, har den stået hjemme hos Torben Holdgaard.

- Den var jo blevet sat til salg på facebook. Rent for sjov byder jeg jo lidt på den her pokal og starter med et par hundrede kroner, siger Torben Holdgaard. 

Torben Holdgaard endte med at byde 1225 kroner på auktionens sidste dag. 

- Jeg synes, det kunne være lidt sjovt at have den. Det er jo ikke første gang, jeg prøver at redde en pokal, siger Torben Holdgaard med lidt af et lurendrejersmil og løfter så sløret for sin motivation for at overtage den konkursramte klubs pokal. 

- Jeg reddede engang AG Københavns pokal fra at blive væk ude i messecenteret, hvor jeg har mit daglige job ude. 

- Jeg er ret glad for pokaler, der kan man godt sige. 

- Jeg synes bare, det kunne være skægt at have den til at stå. Nu har jeg selv en samling af pokaler stående, jeg har vundet i bilorientering. Det der hedder ræveløb. Jeg synes bare, det var synd hvis den skulle blive til ingenting. Det kunne jo da være, man kunne få noget sjov ud af den, siger Torben Holdgaard.

Selv om han i dag var iført en klubtrøje, var det egentlig ikke kærlighed til HC Midtjylland, der fik ham til at købe pokalen på auktion. Torben Holdgaard er efter eget udsagn ret glad for pokaler.   Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Så du købte den ikke af kærlighed til klubben?

- Nej, jeg ikke sige, at det var derfor. bagtanken var, at den ikke bare lige skulle forsvinde, siger han.  

Pokalen vender hjem

Et større opklaringsarbejde på klubkontoret i Herning kulminerede i dag. Det viste sig, at det ikke var helt let, at finde d af, hvem der egnetlig lå inde med pokalen. 

- Vi har kæmpet for at få pokalen hjem igen. Kurator måtte ikke afsløre, hvor pokalen var sendt hen. Men til sidste fandt vi ud af, hvem der havde købt den, og efter flere forhandlinger frem og tilbage, så er det lykkes os, at få den hjem igen, siger en tilfreds Peter Andersen. 

Torben Holdgaard er godt tilfreds med, at klubben har købt pokalen tilbage.

- Jeg fik 1225 kroner for den. Det var fint. Så må vi jo se, om der falder en gang billetter af eller noget, siger Torben Holdgaard.  

02:00

Sådan så det ud, da HC Midtjylland blev pokalmestre i 2016. 

Luk video