Gymnasium lægger mundbindet i graven – bogstaveligt talt

Herning Gymnasium holdt mandag middag en noget utraditionel begravelsesceremoni. Her var det nemlig mundbindet, der blev lagt i graven.

2:27
Danskenes farvel til mundbindet blev i dag fejret med hejste flag og noget så sjældent som en lykkelig begravelsesceremoni.
Foto: Frederik Kortegaard, TV MIDTVEST

Det er ikke hver dag, man er inviteret til begravelse på sin skole. Det var eleverne på Herning Gymnasium dog blevet mandag middag. Her skulle det meget benyttede mundbind nemlig begraves én gang for alle.

- Nu har vi fundet os i det her i noget tid, og nu kan vi endelig komme til at se hinandens ansigter igen, så skal vi også på en eller anden måde markere, at nu er det slut, og det er vi rigtig glade for, siger rektor på Herning Gymnasium Momme Mailund.

Markeringen sker i dag, mandag, hvor udfasningen af mundbindet tager et stort skridt. Nu er det blandt andet ikke længere påkrævet at bruge mundbind i supermarkeder, ved frisører og i børnehaver og skoler.

- Det er en glædens dag. Når man er en uddannelsesinstitution, er man rigtig meget sammen med mennesker hele tiden, og det der med at skulle tolke, hvad der sker inde bagved mundbindet, det er svært, så det at kunne se eleverne på gangen og se hvordan de har det, det betyder rigtig meget, forklarer Momme Mailund.

Rektor Momme Mailund ser frem til at kunne se sine elevers fulde ansigter, så han kan se, hvordan de har det.
Rektor Momme Mailund ser frem til at kunne se sine elevers fulde ansigter, så han kan se, hvordan de har det.
Foto: Frederik Kortegaard, TV MIDTVEST

Ingen sørgelig afsked

Til dagens ceremoni valgte gymnasiet at begrave et mundbind i en trækasse og sætte et kors oven på jorden.

- Det er meget symbolsk og dejligt at komme af med det. Det var ikke så sørgmodigt som andre begravelser, jeg ellers har været til. Det var lidt mere hyggeligt, siger Mathias Reinar Høeg Rasmussen fra 3.g på Herning Gymnasium.

Rektor på Herning Gymnasium er glad for, at mundbindet, der har været påkrævet siden 29. oktober sidste år, nu er blevet stedt til hvile. Han ser frem til den kommende tid.

- Vi fik på en eller anden måde fra skolens side markeret, at nu er det slut med mundbind. Nu går vi alle sammen en ny tid i møde. Jeg tror, at alle på en eller anden måde oplever, at det her giver håb, glæde og optimisme i forhold til, hvad den kommende tid byder.

Mundbindet er stadig påkrævet i tæt kollektiv trafik, i praktiserende lægers venteværelser, og når man skal testes.