0:51
Man skal lede længe, hvis man skal finde to muleposer, der er ens blandt de farvestrålende stofnet prydet med ryttere og grafiske tryk.
Foto: Nanna Jørgensen, TV MIDTVEST

Gamle bannere får nyt liv: Skal bruges som gaver til VM-spillere

Gamle bannere fra Jyske Bank Boxen får nyt liv. Frivillige har syet dem om til muleposer, som en gave til alle spillerne, der kommer til VM i kvindehåndbold i Herning.

Hos Herning Kommune øjnede de muligheden for, at de bannere, der tidligere har hængt til EM i håndbold og VM i ridesport i Jyske Bank Boxen, kunne genbruges i anledningen af, at Herning er værtsby for VM i kvindehåndbold. 

Frivillige har forvandlet gamle bannerne om til muleposer, så de nu igen kan få nyt liv. Poserne skal gives som gave til hver af VM-spillerne, der kommer til mesterskabet. 

Elo Christensen er sport- og eventmanager ved Herning kommune. Han har været med til, at give de umiddelbart knapt så brugbare bannere et nyt liv. 

Sammen med en arbejdsgruppe blev han enig om, at Herning er kendetegnet ved store events og en tradition for at genanvende ting. 

Derfor fik de ideen til at lave en mulepose, der kunne udtrykke de kendetegn.

- Jeg synes, det er fantastisk at se det materialisere sig på den måde og blive til virkelighed, siger Elo Christensen. 

Ud over at muleposerne har et formål, har de også en historie. Det er noget, som Elo Christensen håber, at gæsterne vil tænke over, når de tager deres muleposer med hjem: 

- Jeg håber, at de tager historien med sig, og at de tænker 'Det, der bliver lavet for vores skyld, kan vi bruge videre på en anden måde', siger han. 

Et projekt der kræver hænder

Når der skal laves omkring 600 muleposer, kræver det hjælp fra frivillige hænder. 

Herning Kommune har fået hjælp fra værkstedet 'Fokus på talent', der hører til Ungdomscenteret Knudmosen og kulturstedet 'Huset no7' fra Herning. 

'Fokus på talent' har klippet alle bannerne ud, og 'Huset no7' har syet muleposerne. 

Dermed har Herning Kommune gjort VM til en begivenhed, som borgere kan hjælpe med til.

- Vi vil gerne arbejde med et medejerskab med vores event. Man kan være stolt af, at eventet er i byen, og at man er med på det på en anden måde, end hvis man bare sad inde i hallen. På den her måde får de en involvering, og kan fortælle stolt om, at de også har været med til at lave noget, siger Elo Christensen.