Gamere gik all in: Her kommer spillets karakterer til live

Karakterer fra gamingverden blev vakt til live på Danmarks største gaming-event i Herning, som slog deltagerrekord i år.

Kostumer, fest og masser af computerspil var omdrejningspunktet for weekenden i Messecenter Herning.
Kostumer, fest og masser af computerspil var omdrejningspunktet for weekenden i Messecenter Herning.
Foto: Martin Sodemann, TV MIDTVEST

LAN-party, counterstrike, cosplay og lag. 

Messecenteret i Herning summer af gaming, spilleglæde og eventyrlige verdener. 

Som direkte ud af et Nintendospil tråder tre unge mennesker - eller væsner - ind i hallen. 

- Folk tror, vi vil sælge noget, men det vil vi altså ikke, siger Skymone

Hun hedder også Simone Adelheit Schubert, er 26 år og til dagligt mulitmediedesigner. Men i denne weekend er hun Cosplayeren Skymone - klædt ud som Princess Peach fra Nintendospillet Super Mario.

0:38
Mød nogle af Cosplayspillerne her.
Foto: Martin Sodemann, TV MIDTVEST

Hun er her ikke for at sælge spil, men for at "sælge" sin elskede interesse videre til andre, som kunne blive inspireret af det særlige outfit, som hun selv har designet og kreeret. 

- Det vi egentlig gerne vil, er at vise folk, at selvom man ikke er professionel syerske, så kan man sagtens lære at lave sådan noget her selv, siger Simone Schubert. 

I dag er de tre cosbyplayers afsted til Danmarks største gaming-event, Gamebox Festival, i Herning, for at vise udstyret frem i den såkaldte 'Cosplay Village'. 

- Vi viser vores ting frem, klæder os ud og har det bare sjovt, siger Jonas Zibartas, som i dag er klædt ud som en karakter fra computerspillet Overwatch. 

For dem hænger cosplay og computerspil sammen. På den måde kan man dyrke spillets karakterer endnu mere, forklarer de. 

- Man kan klæde sig ud som sine yndligskarakterer, som man måske netop spiller rigtig meget, så kan man også blive i karakterne bagefter. 

LAN-event og politiet med til gamerhygge

Gamebox Festival er landets største gaming-event. For andet år husede Messecenter Herning festivallen, som hele weekenden har samlet besøgende fra nær og fjern om gaming og e-sport. 

På festivallen var både talks, shows, udstillinger og selvfølgelig masser af mulighed for at spille - blandt andre mod Politiets Online Patrulje. 

Flere konkurrencer og mesterskaber indenfor e-sport blev afholdt på festivallen, hvor et rekordstort 'LAN' med 1500 gamere, alle koblet op til samme netværk, fandt sted. 

2:03
Se reportagen fra Gamebox Festival her.
Foto: Martin Sodemann, TV MIDTVEST

Festival med vokseværk

Det er anden gang Gamebox Festival bliver afholdt i Herning. 

Men i år mødte over dobbelt så mange op til eventet. I alt 14.035 besøgende slog vejen forbi gaming-paradiset i Herning. 

- De ændringer, vi har lavet siden sidste år, er vi rigtig godt tilfredse med, og det virker til at alle har haft en god weekend, siger Nikolaj Pagh, der er projektleder på eventet. 

Alene LAN-eventet gik fra 650 sidste år til 1500 deltagere i denne weekend, fremhæver arrangørerne. 

- Vi vender helt sikkert tilbage igen i 2024, slår han fast.