Fem unge dømt for at agere muldyr i hvidvasksag

Fem unge mennesker blev torsdag dømt i Retten i Herning for at agere muldyr i en hvidvasksag.

Hacker og svindel
Foto/Grafik: Colourbox/Esben Kock Jensen, TV MIDTVEST

En unge kvinde og fire mænd i alderen 18 til 21 år blev torsdag i Retten i Herning kendt skyldige og straffet med betinget fængsel. De blev dømt for at have haft en muldyrsrolle ved hvidvask i niveauet fra 42.000 kroner til 211.500 kroner.

Det oplyser anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi Kasper Helbo, der har ført sagen på vegne politiet.

I september 2022 havde de unge mennesker ladet sig overtale til at udlevere deres netbanksoplysninger til en mand, der udgav sig for at hedde "Carsten". Ingen af dem kendte manden personligt, men som tak for hjælpen blev de lovet 1000 kroner af ham. 

"Carsten" kom i kontakt med kvinden og de fire mænd ved at kontakte én af mændene, som han havde spillet et spil online med. Da den ene mand havde takket ja til tilbuddet om de 1000 kroner, spredte han budsskabet og fik de andre fire med på vognen.  

- De unge mennesker mente, at de var uvidende om, at det var ulovligt. Det mente retten ikke, siger Kasper Helbo.

De unge forklarede sig med, at de havde fået en troværdig forklaring fra den såkaldte Carsten, om han havde brug for hjælp. Carsten havde oplyst, at hans beløbsgrænse på netbank var nået. 

De fem unge mennesker fik alle forskellige straf i form af betinget fængsel. Kvinden fik 14 dage, mens tre af mændene fik henholdsvis tre måneder og en fik seks måneders betinget fængsel. Det skyldes, at tre af mændene allerede havde en dom i forvejen. 

Tre af mændene har fået samfundstjeneste, mens en ikke var egnet til det og derfor får tilsyn af Kriminalforsorgen. 

Man ved ikke noget om bagmanden, oplyser Kasper Helbo.

De fire modtog dommen, mens en udbad sig betænkningstid i forhold til eventuel anke.