FCM-chef godkender ikke superligasæson trods sejr

Selv om Midtjylland er en enkelt sejr fra europæisk fodbold, vil Svend Graversen ikke godkende holdets sæson.

- Den er godkendt i Europa, for der spillede vi en playoffkamp efter gruppespillet i Europa League mod Sporting Lissabon. Men den er ikke godkendt i Superligaen på nogen måde, siger sportschef Svend Graversen.
- Den er godkendt i Europa, for der spillede vi en playoffkamp efter gruppespillet i Europa League mod Sporting Lissabon. Men den er ikke godkendt i Superligaen på nogen måde, siger sportschef Svend Graversen.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Med en målrig 4-2-sejr på hjemmebane mod OB spillede FC Midtjylland sig et skridt tættere på europæisk fodbold i næste sæson. De tre point sikrede nemlig, at klubben ender på syvendepladsen i Superligaens 2022/23-sæson.

Det giver adgang til en playoffkamp mod holdet på fjerdepladsen. Vinderen indtræder i anden runde af Conference League-kvalifikationen.

Selv hvis FCM vinder kampen, vil klubbens sportschef, Svend Graversen, dog ikke godkende holdets sæson i Superligaen.

- Den er godkendt i Europa, for der spillede vi en playoffkamp efter gruppespillet i Europa League mod Sporting Lissabon. Men den er ikke godkendt i Superligaen på nogen måde.

- Vores sæson har jo været fantastisk optur i Europa og helt horrible nedture i Superligaen.

- I FC Midtjylland går vi efter at vinde, så den er ikke godkendt, siger Svend Graversen.

Misser top-6

For første gang siden strukturen i Superligaen blev ændret til, at turneringen deles i et mesterskabsspil og et nedrykningsspil, er det ikke lykkedes FC Midtjylland at komme med i top-6.

Holdets dårlige resultater i efteråret og starten af foråret endte også med at koste daværende cheftræner Albert Capellas jobbet.

Svend Graversen er da også godt klar over, at holdet har gjort det svært for sig selv, men alligevel kan klubben selv afgøre sin europæiske skæbne nu, hvilket han mener er vigtigt.

- Vi vil være rigtig, rigtig skuffede, hvis vi ikke kommer med i Europa, det er klart, men vi har givet os selv dårlige forudsætninger gennem en lang Superligasæson.

- Nu har vi så givet os selv en mulighed for at slutte ordentligt af og komme ind i Europa.

- Det betyder rigtigt meget for os, siger sportschefen.

Playoff venter fredag

Søndag afsluttes Superligaens mesterskabsspil, og alt efter resultaterne skal FCM enten møde Viborg eller AGF i playoffkampen på fredag.

Vinder Midtjylland den kamp, venter tre runder mod udenlandske hold efter sommerferien inden et eventuelt gruppespil i Conference League.

Derfor mener FCM-chefen, at holdets europæiske kampagne allerede er startet.

- Vores kamp om Europa startede her mod OB. Vi har fem runder ind i Europa, og vi har vundet den første, siger sportschefen.

Lykkes det ikke FC Midtjylland at vinde playoffkampen på fredag, vil det være første gang siden 2013, at klubben ikke har europæisk fodbold i kalenderen.