FC Midtjylland banker AaB i pokalen

FC Midtjyllands kriseramte superligahold fik onsdag succes i pokalturneringen med en 3-2-sejr over AaB.

En sen scoring sikrede FCM point mod AaB.

FC Midtjylland sikrede sig onsdag en plads i semifinalerne i DBU Pokalen med en stærk præstation i Aalborg.

Topscorer Paul Onuachu førte an med to scoringer i en sprudlende 3-2-sejr over AaB.

De aktuelle problemer med blot en enkelt sejr i de sidste ni kampe i Alka Superligaen var ikke til at mærke på FCM-holdet, der angreb med mange mand.

Midtvejs i første halvleg faldt den første FCM-scoring, da venstrebacken Filip Novak lagde pres på inde foran AaB-målet. Det betød, at bolden lidt tilfældigt sprang hen til Paul Onuachu, der resolut dunkede den ind til 1-0.

Den lange nigerianer kunne lidt senere fordoble føringen, da AaB-keeper Ivan Lucic dummede sig. Østrigeren boksede et indlæg fra Rasmus Nissen lige ud i fødderne på Onuachu, der slog til igen.

AaB fik en livline lidt senere, da Jakob Ahlmann rykkede mod baglinjen og sendte bolden på tværs. Kian Hansens arm kom i vejen, og så blev værterne tildelt et straffespark.

Det blev sikkert eksekveret af anfører Rasmus Würtz, der gjorde det til 2-1.

Umiddelbart efter pausen førte et midtjysk back-samarbejde mellem Rasmus Nissen og Filip Novak til 3-1-målet. Fra højrekanten sendte Nissen bolden ind foran mål, hvor Novak kom stormende og prikkede den i kassen.

Det sidste kvarter blev et regulært stormvejr ned mod FCM's mål.

Kasper Risgård sørgede for et regulært drama, da han fik reduceret til 2-3 med 13 minutter tilbage. I flere omgange var udligningen tæt på, men det lykkedes gæsterne at holde stand.

Udover FCM er Vendsyssel FF klar til semifinalerne i DBU Pokalen. Vendsyssel-træner Erik Rasmussen kunne onsdag se sit mandskab vinde med 2-1 ude over 1. divisionsrivalen Næstved.

Torsdag findes endnu en semifinalist, når FC København tager imod AGF. I næste uge mødes Brøndby og Randers FC i den sidste kvartfinale.