Efter forsøg på bortførelse: Politiet går "offensivt" til værks

Politiet vil være meget synligt i det herningensiske natteliv.

Arkivfoto.
Arkivfoto.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Midt- og Vestjyllands Politi melder om en, efter forholdene, rolig fejring af J-dag i Herning fredag aften. 

Udgivelsen af juleøllen sker på et tidspunkt, hvor der har været to forsøg på bortførelser i det herningensiske natteliv på under en uge. 

Derfor var det også et større tema, end hvordan juleøllen ville smage i år. 

- Det (bortførelsesforsøgene red.) har selvfølgeliv været noget, der er blevet snakket meget om. Men vi har mødt rigtig mange glade, og lidt fulde, mennesker, fortæller politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, Hans Roost.

Der har også været mange muligheder for at snakke med fredagens gæster i nattelivet. 

Politiet var nemlig mødt talstærkt op, for at sikre en god og tryg oplevelse. 

- Vi har været massivt til stede i bybilledet fredag aften, og har haft et glimrende samarbejde med natteravnene, restauratører og taxaer, fortæller Hans Roost.

Offensiv tilstedeværelse

Det første forsøg på at bortføre en unge kvinde i Herning, skete natten til søndag i sidste uge. Her var det en 22-årig kvinde, der blev forsøgt bortført på H. P. Hansens Vej.

Natten til fredag i denne uge skete det samme så for en 18-årig kvinde på på Th. Nielsens Gade.

- Vi har fået rigtig mange gode spor, og det er vi rigtig glade for. Vi har gang i en stor efterforskning, der kører på højtryk, så vi kan finde de her mennesker, fortæller Hans Roost. 

Selvom politiet ikke kan garantere, der ikke kommer flere forsøg på bortførelse, mener de, at man roligt kan bevæge sig rundt i Herning by. 

Der vil nemlig være en ekstra tryghedsskabende indsats. 

- Vi kan ikke garantere, det ikke vil ske igen, men vi er massivt - og offensivt - til stede med patruljebiler og civile biler, fortæller Hans Roost. 

Derudover er der også ting man selv kan gøre, for at minimere risikoen for at støde på trælse typer på vej hjem fra byen. 

- Allerede inden du tager afsted, så sørg for at have en aftale med dine veninder eller familie om, hvordan du kommer hjem. Det er ikke noget, man skal finde ud af i sidste øjeblik - eller tage en chance med nogen, der tilbyde et lift hjem, lyder opfordringen fra Hans Roost.