Det er gået i fisk for Lars: Hjemmet rummer imponerende samling af lystfiskergrej

2:34
Lars Stenberg Clemmensen har samlet på fiskeudstyr i mange år - og åbner nu udstillingen for offentligheden.
Foto: Lars Lauridsen, TV MIDTVEST

Det har måske grebet lidt om sig. Det erkender Lars Stenberg Clemmensen. Men han er altså bidt af en gal lystfisker, og det er nu for alvor blevet tydeligt på 1. salen i hans hjem i Skarrild.

Når man kommer op for enden af trappen i parcelhuset, åbner der sig en imponerende samling af alverdens grej til fiskeri.

- Det der er et fiskehjul, der er produceret inde i Fonnesbækgade i Herning. Det er lavet af propellerne fra en Messerschmitt, som de har hentet oppe i Karup, fortæller Lars Stenberg Clemmensen, der begyndte at fiske med sin far som otte-ni-årig.

Åben for offentligheden

Siden da har den 64-årige pensionist holdt ved interessen, og gennem årene er det blevet til en omfangsrig samling. Blandt andet 600 fiskehjul og omkring 100 fiskestænger. 

- Nu har jeg efterhånden så meget, at det er svært at finde noget nyt. Så er det dubletter, man får fat i. Men dem kan man jo så sælge og købe noget nyt, siger han. 

Lars Stenberg Clemmensen har fisket siden han var otte-ni år gammel.
Lars Stenberg Clemmensen har fisket siden han var otte-ni år gammel.
Foto: Privatfoto

Tingene har indtil for nyligt stået i en container, men det var ærgerligt, synes Lars Stenberg Clemmensen. Så nu har han lavet en udstilling, folk kan komme og se.

- Det er sådan lidt nostalgi. Dem, der kommer herop, siger jo, at de kan huske, at sådan en havde deres far, og at det var deres fiskehjul.

Hustruen har aldrig været ude at fiske

Lars Stenberg Clemmensen har blandt andet fanget laks i Skjern Å og fungeret som guide i Alaska. Men nu er han pensionist og har fået god tid til hobbyen. 

Udstillingen har han dog ikke været alene om at stable på benene. Hans hustru, Leslie Macon Nielsen, har hjulpet med at registrere tingene i samlingen. 

- Jeg synes, at nogle af hjulene er kedelige, men andre er vildt interessante, for så har han jo en kæmpe historie at fortælle bagved, siger hun. 

Men hun interesserer sig ikke det mindste for lystfiskeri selv.

- Jeg har aldrig været ude at fiske i mit liv. Jeg tvivler også på, at jeg kommer det, for han gider ikke lære mig det, griner hun. 

Det oplagte spørgsmål til en mand, der har hang til at samle og gemme, er, hvornår nok er nok. Og på det punkt har Lars Stenberg Clemmensen udviklet sig over årene og er blevet mere kræsen. 

- Nu er jeg kommet til et sted, hvor jeg ikke bare vil have alting. Nu vil jeg have noget lidt specielt, de sjældne ting, siger han.

Og det glæder nok Leslie Macon Nielsen. Hun synes ikke rigtig, at der er plads til meget mere. 

- Sidste år blev han ved med at sige, at nu stoppede han, for nu var der ikke mere plads. Men så finder han mere, og så skal vi lige en tur til Aalborg og hente flere skabe. Og han får altid plads til det alligevel, siger hun og smiler. 

Samlingen hedder "Lystfisker Grejsamlingen". Der er ingen faste åbningstider, men Lars Stenberg Clemmensen holder åbnet efter aftale.