Danmarks bedste romkugler er udsolgte - men få opskriften her

En butik i Herning har fået fat i Danmarks bedste romkugler, men de er allerede udsolgte.

Danmarks bedste romkugler bliver solgt i Herning. Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Ostemesteren i Herning har fået fat i 460 af Danmarks bedste romkugler, der bliver lavet på Fyn hos Nørre Aaby Bageri. Men allerede inden romkuglerne er kommet ind af butiksdøren i Herning, er de solgt.

Læs også Rekordforsøg: Kan de lave verdens største romkugle i Mejdal?

- Det er fedt at opleve, at når man får en ide og en tanke, at det så lykkes. Der er blevet forudbestilt på Facebook, og folk har ringet ind med bestillinger. De vil bare smage den her fantastiske romkugle, fortæller ejeren af Ostemesteren Charlotte Hviid.

Når butikken får nye forsyninger af romkuglerne, skriver de det på deres Facebook-side, og så kan man være heldig at få fat i de eftertragtede kager.

Charlotte Hviid har på to dage solgt de 460 romkugler, hun har fået hjem til sin butik. Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Nye kunder i butikken

Det er Nordens største fødevaremesse Foodexpo i Herning, der i 2018 kårede romkuglerne som de bedste. En titel som Nørre Aaby Bageri har i to år, da prisen kun uddeles hvert andet år.

Efter Ostemesteren har fået dem i sortimentet, har de fået helt nye kunder i butikken.

- Der kommer jo masser af kunder, der bare vil have den her romkugle, som ikke spiser ost, og det er helt fantastisk at få en anden type kunder ind i vores butik, for så kan de se, at vi er meget mere end bare en ostehandel, siger Charlotte Hviid.

Bageren på Fyn, der laver romkuglerne, har oplevet en kæmpe stigning i omsætningen på grund af de landskendte romkugler, men de er ikke blege for at dele opskriften.

Opskrift på Danmarks bedste romkugler

INGREDIENSER:

  • 600 g wienerbrød
  • 300 g mazarinbund
  • 100 g kakaopulver

GANACHE

  • 125 g ægte mørk chokolade
  • 125 g fløde
  • 0.5 dl Malibu-rom
  • 100 g nutella eller anden nougat creme
  • romessens
  • Crispearls Salted Caramel

TILBEREDNING:
​​​​​​Romkugler:

Wienerbrød, mazarinbund og kakaopulver røres sammen med en spartel på røremaskine, og sættes herefter på køl til det har en fast konsistens - eventuelt natten over.

 

Ganache:

  • Rør den mørke chokolade op med kogende fløde og køl det ned natten over.
  • Tilsæt ganache, rom, nutella og romessens (efter smag) og rør det godt sammen med romkuglerne på en røremaskine med spartel.
  • Sprøjt det herefter ud på bagepapir eller plastik i små toppe på cirka 50 gram og sæt dem på frost til de mærkes faste.
  • Rul dem runde i ægte mørk chokolade, som er tempereret over vandbad.
  • Pynt til sidst med chokolade krymmel og Crispearls Salted Caramel.

Kilde: TV2 Fyn

Se mere